Albanski premijer oduševio izjavom o koronavirusu: "Moramo biti kao Milanov Sacchi..."

"Svi se branimo i svi napadamo"

Albanski premijer oduševio izjavom o koronavirusu: "Moramo biti kao Milanov Sacchi..."

E. Škorić

Albanski premijer Edi Rama dao je zanimljivu izjavu povodom borbe s koronavirusom.

Globalna pandemija nije zaobišla ni Albaniiju, a tamošnji premijer smatra da ju je "potrebno napasti".

"Nikada nisam vidio da je iko pobijedio u odbrani. Morate napasti, ovo je tvrd protivnik, moramo da budemo poput Sacchijevog Milana. Svi se brane i svi napadaju. Ako ne igrate kao tim - izgubit ćete", poručio je Rama u razgovoru za La Stampu.

Do sada je u Alabaniji potvđeno 212 slučajeva virusa, 40 ljudi se oporavilo, a 10 ih je preminulo.

Rama je svjestan da je Italija najugroženija i spreman je pružiti joj pomoć.

"Svi su zatvoreni unutar svojih granica, čak su i vrlo bogate zemlje okrenule leđa drugima. Nismo bogati ili čak i bez sjećanja, ne možemo si priuštiti da ne pokažemo Italiji da nikada ne napuštamo prijatelja u nevolji. Danas smo svi Italijani. To je naš dom otkad su nas talijanske sestre i braća spasili, ugostili i usvojili", poručio je premijer Albanije.

Top Komentari

Adnanos
Prije nego nazovete ovo pandemijom prvo se dobro infomisite. Mozete prvo pogledati intervju sa Dr. med. Claus Köhnlein -om na youtube, ima sa prevodom pa onda nastavit citat dalje.
0 0
BobPaisley
...i mene je "novinar" odusevio naslovom,Milanov Sacchi,svaka cast...Albanski premijer oduševio izjavom o koronavirusu: "Moramo biti kao Milanov Sacchi..."
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi