"Napoli je samo četiri boda iza ekipe u kojoj igrači od 40 miliona sjede na klupi"

Legendarni Arrigo Sacchi zadivljen poslom koji obavlja Sarri

"Napoli je samo četiri boda iza ekipe u kojoj igrači od 40 miliona sjede na klupi"

Legendarni italijanski trener Arrigo Sacchi nije štedio komplimente na račun Napolija i posla kojeg na San Paolu obavlja Maurizio Sarri.

Napoli se trenutno nalazi na drugom mjestu u Seriji A sa četiri boda manje od prvoplasiranog Juventusa, a upravo će ove dvije ekipe u nedjelju odmjeriti snage u, možda, odlučujućoj utakmici za Scudetto.

"To je sudar sa jedne strane Juventusa, ekipe sa velikom finansijskom moći i koja je kupila najboljeg Napolijevog igrača (Gonzalo Higuain), ali i ekipe koja posjeduje veliki kvalitet i ima sjajnog trenera. Sa druge strane je, pak, Napoli koji nema tradiciju koju ima Juventus, ali ni moć Stare dame. To je ekipa koja je zbog Juventusa izgubila najboljeg igrača", prokomentarisao je Sacchi, nekadašnji trener Milana, Parme i Azzurra, nedjeljni duel.

"Ono što je Sarri uradio sa Napolijem je remek-djelo. Dao im je prepoznatljiv stil igre, on zaista radi izvanredne stvari. Svi igrači Napolija su napredovali... Brzom igrom su uspjeli biti samo četiri boda iza ekipa u kojoj igrači od 40 miliona eura sjede na klupi... Napoli je već pobijedio, ono što je ovaj tim uradio će se pamtiti dugo vremena, duže i od dostignuća Maradoninog Napolija", poručio je Sacchi.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi