Čuveni trener zapušten, debeo, pijan i pogubljen: "Društvene mreže su me uništile..."

Otkrio je svoju stranu istine

Čuveni trener zapušten, debeo, pijan i pogubljen: "Društvene mreže su me uništile..."

Admin Čaušević

Svojevremeno je trenirao jedan od najboljih svjetskih timova, a već osam godina je bez angažmana. Jedna fotografija mu je zauvijek uništila fudbal. 

"Nisam više koristan fudbalu. Tako je to sada. Odluka koja je s godinama racionalno sazrijela. To osjetiš kada se malo distanciraš, pa je beskorisno insistirati na povratku", riječi su Alberta Malesanija koji je posljednji meč vodio 2. marta 2014. godine kada je napustio Sassuolo.

"S vremenom sam shvatio da me smatraju potrošenim trenerom. Nemam problema s tim. Izražavam se u drugom svijetu. Ponekad sam osjećao tugu, ali ne i traumu."

Malesani:

Malesani je itekako dobro poznato trenersko ime, pogotovo ljubiteljima fudbala koji fudbal prate nešto duže. Vodio je mnoge klubove u Italiji, a kao trener je sjedio više od 600 puta na klupi.

Italijan je trenirao Parmu od 1998. do 2001. godine. Bio je to vjerovatno najkvaliteniji tim koji nikada nije osvojio Seriju A.

Oglasi

Where are they now? The Parma team that won the 1999 Uefa Cup final

Buffon, Thuram, Veron, Chiesa, Cannavaro, Sensini, Asprilla i Mario Stanić samo su neki od igrača koji su tih godina igrali za Parmu.

Vrhunac se svakako desio 1999. godine kada su popularni Mljekari predvođeni Malesanijem sa klupe osvojili Kup UEFA i Kup Italije.

Nakon toga je Malesani mijenjao timove iz donjeg dijela tabele, a trenerska karijera mu je definitivno uništena prije četiri godine kada se pojavila njegova kompromitirajuća fotografija.

"Društvene mreže su me izbacile iz fudbala. Neki dečki su me fotografisali kako pijem vino u kompromitiranom tjelesnom stanju što me učinilo pijanicom, a ja sam tada bolovao od hiperotireoze zbog čega sam se udebljao 10 kilograma."

No description available.

Melesani sada ima svoj vinograd i proizvodi vino, ali kako tvrdi ne smatra se alkoholičarom te da ga je fotografija označila kao nekog ko se napio.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Tada su napravili lažne profile sa mojim imenom, a ja i nisam imao svoj profil. Realnost je da se na društvenim mrežama ne možete odbranit. Jesu korisne, ali vas mogu uništiti, ako žele".

Istakao je da ima još jednu neispunjenu želju kada je u pitanju trenerska karijera. To je da vodi neku od reprezentacija. Pregovarao je s Grčkom, ali je sve propalo. Sada se nada novom pozivu dok uživa uz vlastito vino.

Top Komentari

Hasni
Bolji od Peteva i u pjanom stanju!!
9 2
Shojich07
Hajde kod nas, uklopio bi se za sekundu, još ako voli mezu i "potegnuti" na eks
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi