Alcacer: Igrati protiv Atletica je gore nego kada vas boli zub

Svjestan da će biti teško, pa i mučno

Alcacer: Igrati protiv Atletica je gore nego kada vas boli zub

Napadač Borussije Dortmund Paco Alcacer na zanimljiv je način najavio sutrašnji duel sa Atletico Madridom u Ligi prvaka.

Prema riječima Španca koji ove sezone igra u životnoj formi, to će biti težak pa i poprilično mučan meč jer Alcacer zna da Atletico gaji vrlo čvrst stil igre.

"Igrati protiv Atletica je gore nego kada vas boli zub. Protiv njih je izuzetno teško igrati, ne daju vam prostora i svjesni su svega što radite na terenu", započeo je Alcacer, te nastavio:

"Pogotovo je napadačima teško igrati protiv njih i njihove odbrane. Oni mnogo pažnje posvete pripremi za meč, izanaliziraju sve do temelja i pronađu najbolji način da vas zaustave".

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Međutim, moramo se fokusati na sebe i dati najviše što možemo. Bit će ovo veliki test za nas da vidimo u kakvoj smo situaciji u poređenju sa Atleticom", završio je Alcacer.

Paco Alcacer je ove sezone zabio već 11 golova, a za Borussiju je samo tri puta počeo utakmicu od prve minute.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi