FK Sarajevo pregovarao i sa Zekićem: "Nisam još čist u glavi, hvala im na pozivu"

Bordo klub traži trenera

FK Sarajevo pregovarao i sa Zekićem: "Nisam još čist u glavi, hvala im na pozivu"

A. Čaušević

FK Sarajevo traži trenera za narednu sezonu. U proteklom periodu obavljeno je niz razgovora s potencijalnim kandidatima. 

Razgovorano je sa dvojicom bivših bh. reprezentativaca Zlatanom Bajramovićevim te Brunom Akrapovićem. Među mogućim kandidatima bio je i Zoran Zekić.

Zekić je u kratkom razgovoru za SportSport.ba potvrdio da je pregovarao s čelnicima Bordo kluba, ali da trenutno nije spreman da preuzme trenersku poziciju na Koševu.

"Imali smo pregovore, razgovarali smo, ali nisam ja još čist u glavi, tek sam završio u Mađarskoj, hvala im na pozivu. Svako ide svojim putem", rekao nam je Zekić koji je u minuloj sezoni vodio mađarsku ekipu Diosgyor.

Ovaj 47-godišnjak je pregovarao s članovima skupišne FK Sarajevo, a kako nam je kazao uopšte nisu previše ulazili u detalje.

"Složili smo se oko puno detalja, ali nisam dogovorio s obitelji do kraja. Poziv je došao prebrzo, nije bilo neslaganja i finansije, o tome nismo ni razgovarali previše."

Oglasi

Da li će u bliskoj budućnosti sjesti na klupu Sarajeva ili doći da radi u Premijer ligu Zekić nije mogao dati konkretan odgovor.

"Hvala ljudima na razgovoru... Sarajevo je tu najveći klub, nisam razmišljao u tom smjeru. Čovjek planira, a Bog određuje, vidjet ćemo šta će biti", završio je Zekić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Inače, Zekić je prije 20-ak godina tokom igrače karijere nastupao za Sarajevo, a najduži trenerski angažman od tri i pol godine imao je u Osijeku. Vodio je i moldavski Sheriff.

Sarajevo je prošlu sezonu završilo osvajanjem Kupa BiH sa Dženanom Uščuplićem na klupi. U većem dijelu sezone ekipu je s klupe vodio Vinko Marinović. Novu takmičarsku godinu Bordo tim započinje utakmicom Konferencijske lige 8. jula pa se očekuje da novi šef stručnog štaba bude imenovan vrlo brzo. 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Husrefbeg22
Varesanovic ili Uscuplic, sve ostalo je bacanje para. Ili provjeriti sa Zoranom Mamicem, on je slobodan gradanin u BiH, pa bi i on mogao raditi.
6 7
emanuelmacron
dobar je ovoj pravo znamga ja ,dje igro sta radi sad .ko je ovo
0 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi