Aldin Džidić novi šef stručnog štaba FK Famos
Zeničanin je dobio povjerenje Uprave Famosa da naredne sezone kao šef stručnog štaba predvodi ekipu

Prvi samostalni seniorski angažman za Zeničanina

Aldin Džidić novi šef stručnog štaba FK Famos · Zvanično

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Fudbalski klub Famos, koji se takmiči u Drugoj ligi FBiH, grupa "Centar" u narednim sezonama ima velike planove. Potvrda je to i dolaska pojedinih igrača, ali i novog šefa stručnog štaba.

U narednoj sezoni u kojoj tim iz Hrasnice ima ciljeve da bude u samom vrhu tabele s klupe će ih predvoditi Aldin Džidić, 39-godišnji bivši proslavljeni nogometaš mnogih bh. klubova, koji je imao i zavidnu inostranu karijeru u Sloveniji, Rusiji, te Kazahstanu. Džidić je i osnivač Sindikata profesionalnih nogometaša BiH, a ovaj Zeničanin posljednjih godina intenzivno se edukovao i za trenera, te trenutno posjeduje UEFA A licencu.

Džidiću će ovo biti prvi samostalni posao u seniorskom nogometu, a kao trener ima već iskustva kao pomoćnik u NK Čelik, te kao trener omladinskih kategorija u sarajevskom Olimpiku. Osim Džidića, Famos je angažovao i Muamera Svraku, bivšeg bh. reprezentativca, ali i provjerene nogometaše poput Almira Ćatića i Armina Cibre, koji su garant, da će ovaj klub naredne sezone igrati bitnu ulogu u prvenstvu.

Druga liga FBiH, grupa "Centar" naredne sezone bit će veoma zanimljiva, a najveći favorit za prvo mjesto bit će zenički Čelik, kojem će pokušati parirati i ekipe poput Bosne, Famosa, Koline, koji naredne sezone imaju visoke ambicije.

Top Komentari

Ergelakonja
Muzurova korisna budala,biće trener par utakmica i gotovo,naśo se on da tjera stare igraće i tri gotovo najbolja igraća odbio i istjero,i doveo neke cirkuzante ,doduše i uprava Famosa je cirkus i skup malograđanske fukare,za mene ste otpisani niti na utakmicu niti ćlanarina Mrś....
0 1
ZE072
Smrad od covjeka.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti