Aldin Turkeš debituje za reprezentaciju Bosne i Hercegovine

Marinović računa na mladog napadača

Aldin Turkeš debituje za reprezentaciju Bosne i Hercegovine

E. Čaušević

Nogometni savez Bosne i Hercegovine nedavno je saopštio da je FIFA Komitet za status igrača prihvatio zahtjev za promjenu državljanstva Aldina Turkeša.

Turkeš je tako dobio pravo da igra u dresu reprezentacije Bosne i Hercegovine iako je ranije igrao u omladinskim kategorijama selekcije Švicarske. Ovaj 22-godišnji napadač pruža veoma dobre partije u dresu Rapperswil-Jone, a nedavno se upisao u listru strijelaca.

Prema nezvaničnim informacijama koje ima SportSport.ba Turkeš bi veoma brzo mogao debitovati za mladu reprezentaciju naše zemlje. Kako saznajemo selektor Vinko Marinović će uputiti poziv ovom mladom napadaču pred duel protiv Portugala.

Naša mlada selekcija protiv Portugala igra za baraž za odlazak na Evropsko prvenstvo, a Marinović želi dodatnu pomoć u napadu. Turkeš će prema svemu sudeći već u meču protiv Portugalaca upisati prve minute u dresu naše mlade reprezentacije.

Utakmicu protiv Portugala naši Zmajići igraju u gostima 16. oktobra. U ovoj grupi prva je Rumunija sa 18 bodova koliko ima i naš tim, ali Zmajići imaju i meč više. Portugal je treći sa dva boda manje od naše ekipe, ali i utakmicu manje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi