Skreće pažnju na sebe: Aldin Turkeš ponovo postigao gol

Bh. napadač u dobroj formi

Skreće pažnju na sebe: Aldin Turkeš ponovo postigao gol

Eldar Ganibegović

Bh. napadač Aldin Turkeš igra u dobroj formi. Danas je postigao novi pogodak i skrenuo pažnju na sebe.

U okviru 11. kola švicarske Super lige danas je Winterthur ugostio St. Gallen i slavio s 2:1.

Prvi gol na utakmici vidjeli smo u 55. minuti. Zuffi je uposlio Aldina Turkeša, a naš fudbaler pogađa za prednost domaćeg tima.

Osam minuta kasnije vodstvo je duplirano. Ltaief dodaje do Di Giusta koji pogađa za 2:0.

Gol nade je u četvrtoj minuti nadoknade za goste postigao Quintilla, ali vremena da se spasi poraza St. Gallen nije imao.

Za Aldina Turkeša je ovo bio četvrti gol ove sezone u Super ligi, a jedan je dodao i u Kupu Švicarske.

Oglasi

Sigurno da je ponovo skrenuo pažnju na sebe, a vidjet ćemo da li će dobiti novi poziv u reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

U Super ligi Švicarske igraju dva standardna bh. reprezentativca, a to su Miroslav Stevanović (Servette) i Adrian Leon Barišić (Basel).

Turkeš je dobio poziv od Duška Bajevića 2020. godine, ali je doživio tešku povredu koja ga je dugo udaljila s terena, no svakako su sjajne vijesti što vraća formu.

Super liga Švicarske, 11. kolo:

Winterthur - St. Gallen 2:1 (Turkeš 55', Di Giusto 63'; Quintilla 90+4')

Top Komentari

Mowzilla
Turkes in - Hamulic out
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi