Paklena dobrodošlica kod ljutog rivala završena sa 15 šavova!

Dugo će ga pamtiti

Paklena dobrodošlica kod ljutog rivala završena sa 15 šavova!

A. Čaušević

Povratak na vruće gostovanje ponekad zna biti itekako bolan, pogotovo ukoliko ste bili kapiten gradskog rivala. 

Aleix Vidal je za vikend imao novi susret sa Betisom, najvećim rivalom dok je desni bek nastupao za Sevillu. Na stadion Benio Villamarin se vratio kao igrač Espanyola.

Ovaj 32-godišnjak je postigao gol, imao je posebnu proslavu, zviždalo mu se s tribina, a zaradio je i opasnu povredu.

Prilikom jednog napada German Pezzella je nagazio španskog fudbalera na desnu nogu i odmah je dobio crveni karton, a Vidal je završio sa 15 šavova.

Nakon VAR snimka sudija je Pezzellu poslao u svlačionicu, a Vidal je htio da igra pod svaku cijenu sve dok nije počeo šepati. Interesantno da su mu domaći navijači zviždali jer su smatrali da "krade" vrijeme.

Inače, susret protiv Betisa je završen 2:2. Espanyol za vikend dočekuje Alaves, ekipu u kojoj je Vidal igrao prošle sezone kao posuđen igrač Seville. Teško je vjerovati da će konkurisati za suret s gostima iz Baskije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi