Ludnica u Barceloni: Atletico Madrid u 99. minuti došao do pobjede protiv Espanyola

Lemar junak gostiju

Ludnica u Barceloni: Atletico Madrid u 99. minuti došao do pobjede protiv Espanyola

E. Čaušević

Fudbaleri Atletico Madrida slavili su danas u gostima protiv Espanyola (2:1) u meču četvrtog kola španske La Lige.

Espanyol je imao odličnu priliku već u četvrtoj minuti kada je Embarba prošao nekoliko igrača Atletica i šutirao, ali je Oblak to sjajno odbranio.

Prvu šansu na meču Atletico je imao u 17. minuti kada je Griezmann bio u dobroj prilici, ali je veoma loše šutirao glavom.

Espanyol je u 40. minuti uspio da šokira prvaka Španije i dođe do prednosti. Nakon centaršuta najviši u kaznenom prostoru Atletica bio je De Tomas koji sjajno pogađa za 1:0.

Atletico je na samom početku drugog poluvremena uspio da dođe do izjednačenja kada je Lemar zatresao mrežu Espanyola, ali je ovaj pogodak nakon VAR snimka opravdano poništen zbog ofsajda.

I kada je izgledalo da bi Espanyol mogao da izdrži i napravi iznenađenje gosti iz Madrida su došli do izjednačenja.

Atletico je u 79. minuti uspio da se vrati kada je Carrasco odigrao sjajnu solo akciju i nakon toga je odlično pogodio mrežu domaće ekipe za 1:1.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Očekivalo se da će to biti konačan rezultat utakmice, ali sudija je produžio meč za čak deset minuta i nevjerovatno je da su gosti u 99. minuti došli do preokreta.

Odbrana Espanyola je loše reagovala što je iskoristio Lemar koji postiže pogodak za 2:1 i donosi vrijedna tri boda Atleticu.

Top Komentari

Nele.
Igralo se dok Atletiko ne zabije. Sramotno brate.
8 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi