Pravo niotkuda: Željezničar se pojačava Crnogorcem, svojevremeno je koštao 2 miliona!

Zvučno pojačanje za Plave

Pravo niotkuda: Željezničar se pojačava Crnogorcem, svojevremeno je koštao 2 miliona! · Saznajemo

Admin Čaušević

Željezničaru su neophodna pojačanja, a u narednim danima će stići i potvrda novog dolaska na Grbavicu. Kako SportSport.ba saznaje riječ je 27-godišnjem Crnogrocu, Aleksandru Boljeviću.

Prethodni period je pokazao određenu limitiranost ekipe Željezničara, posebno u ofanzivnom dijelu tima pa su u bulevaru Ivice Osima odlučili da reaguju.

U narednim danima novi fudbaler najtrofejnijeg bh. kluba će postati Aleksandar Boljević, iskusni crnogorski ofanzivac.

Boljević je već stigao u Sarajevo, završio je sve detalje oko ugovora te je prostalo jedno da stavi potpis što bi se trebalo desiti vrlo brzo.

Od odlaska Santosa Clasemira Željezničar nije našao adekvatnu zamjenu za lijevo krilo, a na Grbavici se nadaju da bi to mogao biti Boljević.

Oglasi

Boljević, koji je do 2021. godine bio standarni reprezentativac Crne Gore u klub iz bh. prijestolnice stiže kao sloban igrač nakon što je posljednji angažman imao u Izraelu.

Igrao je Crnogorac poljetni dio prošle sezone za Hapoel iz Tel Aviva, od ljeta je slobodan igrač, a novi angažman će pronaći u Željezničaru.

Svojevremeno je bio jedan od najvećih talenata crnogorskog fudbala, a još kao tinejdžer je otišao u slavni PSV.

Bilo je ljeto 2019. godine kada realizovao višemilionski transfer pošto je iz Waasland Beverena prešao u Standard Liege za 2.2 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U karijeri barem prema zvaničnim podacima ima jedan veliki trofej, u pitanju je prvenstvo Nizozemske sa PSV-om.

Željezničar je ranije doveo Vahida Selimovića, a sada stiže i Boljević pa će se konkurencija u ekipi koju predvodi Nermin Bašić sigurno pojačati.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Kakaks
Sad 350 kosta
2 0
Drakula
Hahahahahahaah nece ga niko
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi