FK Sarajevo imenovao novog šefa Akademije: "Cilj je da imamo najbolje omladince u regiji"
Foto - FK Sarajevo

Aleksandar Borojević preuzeo funkciju

FK Sarajevo imenovao novog šefa Akademije: "Cilj je da imamo najbolje omladince u regiji"

Midhat Šljivak

Iskusni hrvatski trener Aleksandar Borojević imenovan je za novog šefa Akademije FK Sarajevo.

On je večeras predstavljen javnosti, a ističe kako mu je rad u Bordo klubu novi izazov u karijeri.

"Čast mi je i zadovoljstvo što sam danas ovdje. Znam da je bilo mnogo kandidata za upražnjeno mjesto šefa Akademije i koristim priliku da zahvalim gospodinu Mirviću i njegovim saradnicima na ukazanom povjerenju. Fudbalski klub Sarajevo ne samo da treba biti nositelj kvaliteta rada s omladincima u državi, nego i jedan od nositelja u regionu. Pred nama je dosta posla".

"Profesionalac sam, ali moram istaći da od prvog dana dolaska u klub osjećam energiju i ljubav ljudi prema klubu. Od danas sam i ja veliki navijač kluba, jer jednostavno ne možete ostati imuni na ljubav prema bordo-bijelim bojama", rekao je Borojević i dodao je:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Poput svake kvalitetne škole želimo se fokusirati na razvoj kako bi što više omladinaca usmjerili ka prvom timu. Ključno je da tranziciju, prelazak juniora u prvi tim, odradimo što bezbolnije i brže. Veoma dobro je to što trener Vasoski želi dati priliku mladim igračima. Na njima je da to svojim kvalitetom i radom zasluže".

"Također, nastojat ćemo zadržati dobre stvari, a loše eliminisati. Fokus će biti i na kvantitetu i kvalitetu rada. Ciljevi su da imamo najbolje omladince iz regije, formiramo skauting službu i da igramo prepoznatljivo. Pokušat ćemo ostvariti i to da sve naše selekcije igraju sličnim stilom".

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nedo1946
Sretno Borojeviću, akademija je naša budućnost
6 0
Bilbord
Ubleha sa strane. Da imaju mozga postavili bi Pašića ne ove ublehe.
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi