Katastrofalan meč na Tušnju, Sarajevo bez problema odbranilo prednost protiv Slobode

Bordo tim u polufinalu Kupa

Katastrofalan meč na Tušnju, Sarajevo bez problema odbranilo prednost protiv Slobode

Midhat Šljivak, foto: Emir Dindić

Fudbaleri Sarajeva plasirali su se u polufinale Kupa Bosne i Hercegovine nakon što su danas protiv Slobode na Tušnju odigrali meč bez golova (0:0).

Bordo tim je u prvom meču na Koševu slavio s 2:0. Ta prednost je, ispostavit će se, bila dovoljna da ostvare plasman među četiri najbolje ekipe u Kupu BiH.

Sloboda u ovom susretu nije pokazala apsolutno ništa. Bordo tim je u prvom poluvremenu imao bolje pokušaje, nekoliko puta su gosti prijetili, ali nije bilo neke stopostotne šanse.

Na odmor se otišlo bez golova, a iako je u drugom poluvremenu trener domaćeg tima Mladen Žižović pokušao osvježiti napad svog tima uvođenjem Ramića i Mujagića, to mu nije donijelo ništa.

Bordo klub je bez većih problema na katastrofalnom terenu Tušnja uspio sačuvati 'nulu'. Nismo vidjeli gotovo ništa u ovom duelu i na kraju ništa osim nule se nije moglo ni očekivati.  

Oglasi

Treba istaći da je prvi šut u okvir gola viđen u 89. minuti kada je pokušao Varešanović, no Bukvić je odbranio njegov udarac i ostalo je 0:0.

Ono što svakako navijače Slobode može zabrinuti je veoma nefikasna igra njihovog tima koji odavno ne znaju za pobjedu u zvaničnom meču.

Kup BiH, četvrtfinale:

Sloboda - Sarajevo 0:0

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

FK Sloboda: Bukvić, Jusić, Hadžić, Husejinović, Beganović, Maksimović, Osmić, Predragović, Kapetanović, Veselinović, Karišik.

FK Sarajevo: Dizdarević, Pidro, Šabanović, Đokanović, Ahmetović, Mujakić, Palić, Avramovski, Kapić, Čataković, Suljić.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...treba im zabraniti da igraju na ovoj oranici dok ne osposobe teren i ne postave novu travu.
17 2
nedoni46
Samo razmislite o tome da svake sedmice mora jedna ekipa igrat na ovom Tusnju
16 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi