Trener FK Sarajevo šokiran uslovima na Tušnju: "Ne znam kako se dopušta igranje na ovakvom terenu"

Aleksandar Vasoski nakon remija protiv Slobode

Trener FK Sarajevo šokiran uslovima na Tušnju: "Ne znam kako se dopušta igranje na ovakvom terenu"

Midhat Šljivak

Sarajevo je danas remiziralo protiv Slobode na Tušnju (0:0) i osiguralo je plasman u polufinale Kupa Bosne i Hercegovine.

Bordo tim je prošao dalje zahvaljujući pobjedi od 2:0 iz prvog meča, a u katastrofalnom meču na Tušnju pogodaka na kraju nije bilo.

Za loš meč dijelom je kriv i očajan teren tuzlanskog stadiona, a i trener FK Sarajevo Aleksandar Vasoski je ostao je u nevjerici zbog onog što je vidio.

"Ostvarili smo ono po šta smo došli, to je prolaz u nastavak takmičenja, a nismo primili gol. Imali smo kontrolu kroz veći dio utakmice, možda smo mogli i postići gol, ali nismo", rekao je za zvaničnu stranicu kluba Vasoski i dodao je:

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

"Dijelom su za to krivi uslovi, koji nisu bili loši nego katastrofalni. Ne znam kako se dopušta igranje na ovakvom terenu, ali ne želim da to sad bude kliše, jer su o tome i ranije govorili drugi treneri. Sutra ćemo odmoriti, protiv Posušja ćemo napraviti neke rotacije. Imamo dobar roster i svi moraju pokazati da su dostojna zamjena za onoga umjesto koga igraju. Nema opuštanja", rekao je Vasoski.

Teren Tušnja jedan od onih na kojem je NSBiH najavio radove, ali za sada od toga nema ništa.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

crnoicrveno
Ni kosevo nije sjajno a samo jedan tim igra. Koliko znam jedino valja teren na Grbavici, ostalo...
13 0
GoonerKix
Oprostite na ružnim riječima, al jeb*m mu mater ja. Dvije ekipe igraju na ovom istom terenu non-stop, plus da se ima para travnjak bi se obnovio. Ne igra u Serie A pa da on ima neka očekivanja od stadiona.
2 12

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi