Aleksandar Džikić novi trener Budućnosti

Novi angažman za srbijanskog stručnjaka

Aleksandar Džikić novi trener Budućnosti

D. Rakanović

Srbijanski stručnjak Aleksandar Džikić novi je trener crnogorskog prvaka Budućnosti. 

Ovaj 46-godišnji trener u Budućnost dolazi iz Partizana, koji je preuzeo u januaru 2016. godine. 

U prvoj sezoni uspio je izbori peto mjesto u ABA ligi, finala nacionalnog Kupa i domaće lige, dok je u ovoj sezoni vodio ekipe do druge faze FIBA Lige šampiona, polufinala ABA lige i finala nacionalnog kupa. Ipak, sezona je završena šokantnim ispadanjem od FMP-a u polufinalu srbijanskog prvenstva i prvi put poslije 19 godina neće igrati u finalu.  

Džikić je trenersku karijeru započeo je još 1994. godine, kao asistent u Beovuku, gdje je tri sezone kasnije postao i glavni trener. Zatim je ponovo radio kao asistent i to šest godina u Partizanu te dvije godine u Minnesota Timberwolvesima, poslije čega je samostalno radio u Olimpiji, Krki, Lietuvos Rytasu, kao i reprezentaciji Makedonije. 

Zvanično predstavljanje novog trenera biće održano u četvrtak, a kako pišu crnogorski mediji biće promovisana i prva dva pojačanja Budućnosti Nikola Ivanović i Danilo Nikolić. Obojici košarkaša ovo je povratak u redove podgoričkog kluba. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi