Aleksandar Kosorić: Želja mi je titula sa Željezničarom, zato sam se i vratio

Defanzivac Plavih za SportSport.ba

Aleksandar Kosorić: Želja mi je titula sa Željezničarom, zato sam se i vratio

Midhat Šljivak

Aleksandar Kosorić vratio se ove zime u redove FK Željezničar.

Iskusni defanzivac pokušat će pomoći Plavima s Grbavice da nakon sedam godina osvoji titulu Premijer lige, a u razgovoru za SportSport.ba ističe kako mu je to primarni cilj.

"Povratak je bio nešto što sam očekivao. To je za mene najsretniji trenutak, ovo je moja druga kuća i ovdje sam proveo najljepši period karijere. Vratio sam se da uzmem trofej koji mi je neostvarena želja sa Željezničarom", istakao je Kosorić i nastavio je:

"U Antaliji imamo perfektne uslove, ekipa radi perfektno i smatram da se jako dobro spremamo za nastavak sezone i ono što nas očekuje".

A određenog pritiska pred nastavak sezone itekako ima.

"Pritiska u velikom klubu kakav je Željezničar svakako ima. To je normalno, ali sam se zaželio tog nekog pozitivnog pritiska koji ide sa filozofijom kluba. Znam odlično šta je ovaj grb kojeg nosim, šta je klub, šta nas očekuje i mislim da ćemo odgovoriti kvalitetno na zadatke".

Poseban osjećaj će biti ponovo istrčati na stadion Grbavica.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Grbavica je iz dana u dan sve ljepša i ljepša. To je jedan dodatni stimulans za sve nas. Imamo neke interne ciljeve, idemo na najveće moguće ciljeve.. Meni je želja titula sa Željom i zbog toga sam se vratio. Nadam se da ćemo doći do toga, ali bit će veoma teško, jer tu ima dosta kvalitetnih ekipa i prvenstvo je teško", dodao je Kosorić.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Seher Rajvosa
Kralju jedno su želje a drugo su mogućnosti. Ali svako ima svoje snove ;) Titula je bordo bijela !
0 7
nijepoznat
Samo jako plavi
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi