Jedini ex-yu igrač pred kojim je Ibra podvio rep: "Bezobrazan je, ide mi ku*ac, morao sam da ga..."

Zlatan je u međuvremenu penzionisan

Jedini ex-yu igrač pred kojim je Ibra podvio rep: "Bezobrazan je, ide mi ku*ac, morao sam da ga..."

A. Čaušević

Rijetki su igrači koji su su usudili stati na crtu Zlatanu Ibrahimoviću to je i slučaj sa čovjekom za kojeg su vlastiti roditelji tvrdili da bi, da nije fudbaler, postao kriminalac. Bilo mu je preko glave Ibrinog ponašanja te ga je u jednom trenutku žestoko izvrijeđao.

Na dan kada Ibrahimović slavi svoj 42. rođendan ponovo su aktuelizirane neke teme iz bogate karijere čuvenog napadača, psoebno se to odnosi na sada već čuvenu anegdotu o Ferrariju.

Kao što je poznato kada je 2009. stigao u Barcelonu tadašnji trener Pep Guardiola je Zlatanu rekao da na Nou Campu igrači na treninge ne dolaze u Ferrarijima, da bi se Šveđanin bh. korijena nakon toga namjerno pojavio u spomenutom vozilu.

Na terenu Ibra je slovio za veoma konfliktnog igrača i obično su njegovi rivali bili ti koji bi izvlačili deblji kraj, ali i oni koji bi mu se suprostavili nisu se dobro provodili.

Sa igračima porijeklom ili rodom sa prostora bivše Jugoslavije odakle su Zlatanovi roditelji Šefik i Jurka Ibrahimović i nije previše ulazio u sukobe, ali jedan se posebno pamti.

Oglasi

Bilo je to na susretu Lige prvaka kada je Ibrahimović igrao sa PSG, dok je za Anderlecht nastupao tada mlađanih Aleksandar Mitorović koji je danas član Al Hilala.

Tada je Srbin Ibrahimoviću bez imalo ustezanja poručio: "Šta je bilo pi*ko?", a Šveđanin bh. korijena je samo odšetao i nije ulazio u duel.

Svojevremeno je u razgovuru za srbijanske medije Mitrović sam ispričao da je morao uraditi to što je uradio.

''Tokom cijele utakmice je bio veoma prepotentan i bezobrazan prema svim igračima Anderlechta", rekao je Mitrović te nastavio:

"Faulirao me je i morao sam da ga ispi*dim i u lice mu kažem sve što imam. Cijelu utakmicu mu je išao na ku*ac."

Mitrović je sličnog karaktera kao Ibrahimović i poznat je po tome da nikom ne da pardona.

"Otac mi je rekao da bih bio kriminalac ili kick-bokser, da nisam fudbaler. Možda bih radio nešto u čemu bih mogao da iskoristim svoj adrenalin. Možda nešto kao boks."

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Oduvijek sam imao nenormalno energije. Bio sam problem svojim roditeljima, a sada sve to vidim u svom djetetu. Lijepo mi je govorila majka", ispričao je Mitrović prije nekoliko godina kada je igrao u Engleskoj.

Top Komentari

Zulfikar
Ko je Mitrovic???
1 0
Amansio
Pf prlja on nešto bolji od ovog ma jok prepao se miš.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi