Aleksandar Mitrović karijeru nastavlja u Francuskoj?

Newcastle odredio cijenu

Aleksandar Mitrović karijeru nastavlja u Francuskoj?

Srbijanski napadač Aleksandar Mitrović vjerovatno broji svoje posljednje dane u Newcastle Unitedu.

S obzirom da se već dugo nalazi u nemilosti Rafe Beniteza, Mitrović je procijenio da u Newcastleu nikada neće dočekati pravu šansu i odlučio je napustiti St. James Park, a protiv toga ni u klubu nemaju ništa protiv.

Za Mitrovića su interes pokazala dva kluba iz Francuske i to Marseille i Bordeaux, koji se spominje kao najozbiljniji kandidat za njegovo dovođenje.

Newcastle je odredio i cijenu za napadača iz Srbije. Ona iznosi 12 miliona eura i pitanje je hoće li to biti prepreka Bordeauxu pri realizaciji ovog posla, dok za Marseille ta cifra nije toliko problematična.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Osnovni motiv zbog kojeg Aleksandar Mitrović želi napustiti Newcastle je potraga za minutažom, koja mu je prijeko potrebna u godini kada se u Rusiji igra Svjetsko prvenstvo na kojem će učestvovati i Srbija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi