Srbin pokazao da je jedan od "najprljavijih fudbalera, a onda je stao pored Ronalda

Za Mitrovića je to bilo više od prijateljskog susreta

Srbin pokazao da je jedan od "najprljavijih fudbalera, a onda je stao pored Ronalda

E. Čaušević

Al Hilal i Al Nassr sinoć su u Riyadhu odigrali prijateljsku utakmicu koju su nažalost obilježili skandalozni ispadi Cristiana Ronalda, ali i Aleksandra Mitrovića. Srbin se našao na velikom udaru kritika zbog ponašanja na sinoćnjem meču jer za njega to očito nije bio prijateljski susret.

Al Hilal je uspio protiv ljutog rivala da slavi sa 2:0 u finišu priprema pred početak drugog dijela sezone u Saudijskoj Arabiji, ali nažalost nakon ovog meča najmanje se pričalo u fudbalu.

Meč je obilježio Cristiano Ronaldo svojim skandaloznim ponašanjem jer je Portugalac imao nekoliko ispada na sinoćnjoj utakmici i dobio je žestoke kritike fudbalske javnosti zbog toga.

Međutim, Ronaldo nije bio jedini koji se našao na meti kritika. I Al Hilal je imao svog "predstavnika" u toj kategoriji, a to je bio Aleksandar Mitrović za kojeg je sinoćnji susret čini se najmanje bio prijateljskog karaktera.

Mitrović je pokazao zbog čega je najprljaviji igrač u svijetu fudbala jer je imao nekoliko nepotrebnih poteza zbog kojih je na kraju reprezentativac Srbije dobio žestoke kritike.

Oglasi

Napadač Al Hilala je prvo laktom u lice udario Aymana Yahyju i išao je žestoko u duel iako je i sam vidio da do lopte uopšte ne može doći.

Međutim, to od Mitrovića nije bilo sve. Srbijanski napadač je na sramotan način udario i Aymerica Laportea u jednom duelu i mnogi ne mogu da vjeruju da Mitrović tada uopšte nije dobio ni opomenu od sudije, a ne žuti karton.

Mitrović je čak zamahnuo da udari Laportea, ali na kraju ga je samo odgurnuo što je Španca itekako naljutilo. Oni su imali verbalni okršaj koji je trajao nekoliko minuta, a glavna sutkinja uopšte na to nije reagovala iako su Laporte i Mitrović nastavili da odguruju jedan drugog.

Oglasi

No, Mitrović je uspio malo da ublaži kritike koje je dobio zbog svog prljavog ponašanja tokom utakmice jer je kamera snimila sjajan detalj.

Naime, Mitrović je tokom utakmice prišao Cristianu Ronaldu kako bi ga pozdravio i zagrlio, te mu je rekao nekoliko rečenica što je Portugalcu izmamilo osmijeh na lice.

Srbin je na taj način pokazao veliko poštovanje prema jednom od najboljih igrača svih vremena i koliko-toliko uspio je da popravi utisak nakon svega što je uradio bespotrebno na terenu u meču koji je bio prijateljskog karaktera.

Ovaj 29-godišnji napadač briljira u Al Hilalu u koji je ljetos stigao iz Fulhama za čak 53 miliona eura i pokazao se kao pravo pojačanje.

Mitrović je u dresu saudijskog kluba u prvom dijelu sezone na 26 utakmica zabio čak 25 golova i dodao pet asistencija što je zaista impresivan učinak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi