Aleksandar Mitrović u spektakularnom transferu napušta Fulham
Aleksandar Mitrović je svojim igrama privukao veliku pažnju na sebe. Međutim, najveća ponuda sada je stigla iz Kine (Foto: EPA)

Srbijanski napadač odlazi

Aleksandar Mitrović u spektakularnom transferu napušta Fulham

M. Šljivak

Srbijanski napadač Aleksandar Mitrović nalazi se pred velikim transferom.

Napadač Fulhama će, prema informacijama iz Engleske, uskoro pridružiti kineskom Guangzhou Evergrandeu u transferu vrijednom čak 50 miliona funti.

Tim sa Craven Cottagea je već ispao iz Premier lige. To znači i da će veliki broj fudbalera napustiti tim, a među njima je i Mitrović.

Ovaj 24-godišnji napadač je dobio fantastičnu ponudu. Guangzhou mu nudi ugovor od čak 300.000 funti sedmično, a Fulhamu je ponuđeno čak 50 miliona funti.

To je svakako cifra koja se ne odbija i Mitrovića ćemo vjerovatno jako brzo gledati u kineskoj Superligi...

Potražite više informacija na temu Premier league:

Mitrovića je proteklog ljeta Fulham otkupio od Newcastlea za 15 miliona funti, a u karijeri je ovaj napadač igrao još za Anderlecht i Partizan.

Ove sezone je odigrao ukupno 34 utakmice za Cottagerse i postigao je 10 pogodaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije