Ni 112 miliona eura potrošenih na pojačanja nije pomoglo: Londonski klub večeras ispada iz lige?

Fulhama još čudo drži u životu

Ni 112 miliona eura potrošenih na pojačanja nije pomoglo: Londonski klub večeras ispada iz lige?

E. Škorić
Teme:

Huddersfield je još za vikend ispao iz lige, a večeras bismo mogli saznati još jednog putnika u Championship.

Večeras su na programu dva meča 33. kola engleske Premier lige, a sastaju se Watford i Fulham, te Wolverhampton i Manchester United.

I oba duela će biti izuzetno zanimljiva. Wolvewsi će pokušati još jednom da poraze United, dok Crveni vragovi nemaju pravo na prosipanje bodova ako žele da igraju u Ligi prvaka iduće sezone.

Watofrd je u sredini tabele i on će večeras igrati rasterećeno, no s druge strane Fulham je na pragu ispadanja. Ovaj londonski tim ima samo 17 bodova, čak 16 manje od Burnleyja, ekipe koja se nalazi izvan opasne zone.

Matematički, Fulham je još u igri za ostanak, no trebalo bi se desiti čudo da preživi još jedno ispadanje iz lige. Uostalom, matematički ćemo ih proglasiti drugoligašem ukoliko večeras budu poraženi kod Watforda.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Klub milijardera Shahida Khana ušao je s dosta ambicija u ovu premierligašku sezonu i sa čak 112 miliona eura potrošenih na igrački kadar. Doveden je Jean Michael Seri iz Nice za 30 mil. eura, pet manje plaćen je Andre Zambo Anguissa iz Marseillea, 20.5 miliona eura koštao je Aleksandar Mitrović, doveden je Alfie Mawson za 17 miliona, Joe Bryan za sedam, Fabri za šest, Maxime Le Marchand za četiri miliona, kao i Andre Schurrle na posudbu za 400.000 eura, dok je Havard Nortveidt iz Hoffenheima plaćen milion eura (posudba).

Sve to nije bilo dovoljno Fulhamu da se spasi i večeras će možda i zvanično biti drugoligaš.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti