Aleksandar Pavlović odabrao Njemačku, pa imao poruku za Srbiju: "U mojim grudima..."
Mladi vezni fudbaler Bayerna donio je odluku (Foto: AFP)

Vezni fudbaler prelomio

Aleksandar Pavlović odabrao Njemačku, pa imao poruku za Srbiju: "U mojim grudima..."

Midhat Šljivak

Mladi veznjak Bayerna Aleksandar Pavlović dobio je poziv selektora Njemačke Juliana Nagelsmanna za prijateljske duele s Francuskom i Nizozemskom i ovim pozivom završena je priča oko njegovog potencijalnog nastupa za Srbiju.

Aleksandar Pavlović jedan je u nizu novih igrača koje je Julian Nagelsmann odlučio isprobati u nacionalnom timu. Fenomenalne partije iz Bayerna su se isplatile i on će s 19 godina upisati prve minute u dresu reprezentacije Njemačke.

Pavlović ne krije zadovoljstvo zbog poziva. Njega je rado prihvatio, a nakon toga je spomenuo i Srbiju, gdje su fudbalski fanovi tražili njegov dolazak među Orlove.

"Izuzetno sam sretan zbog poziva u seniorsku reprezentaciju Njemačke. Moj plan je bio da odlučim između Njemačke i Srbije nakon Evropskog prvenstva. Ispostavilo se da ću morati odmah", rekao je Pavlović.

Imao je vezista Bayerna kontakte s Fudbalskim savezom Srbije. Odlučio se ipak za Njemačku, iako dva srca u njemu kucaju.

Oglasi

"Želim iskazati veliku zahvalnost Fudbalskoj selekciji Srbije koja je uložila ogroman trud da zaigram za njim. U mojim grudima kucaju dva srca, mama je Njemica, otac Srbin."

"Na moju odluku ne treba gledati kao na odluku protiv Srbije, već jednostavno kao odabir Njemačke. Rođen sam i odrastao u Minhenu, proveo sam kompletnu karijeru u Bayernu i radujem se debiju za reprezentaciju Njemačke", istakao je Pavlović.

Aleksandar Pavlović dobio je ove sezone šansu u prvom timu Bayerna. Thomas Tuchel mu je dao ogromnu slobodu, a ovaj je odradio vrhunski posao na terenu.

Pokupio je 19-godišnjak ogromne simpatije navijača Bayerna i njemačke javnosti. Također, digla se i javnost u Srbiji sa zahtjevom od selektora Dragana Stojkovića Piksija da ga pozove u nacionalni tim, ali ovaj je malo kalkulisao.

Oglasi

Na kraju je posjeta Fudbalskog saveza Srbije bila uzaludna. Pavlović je odabrao Njemačku i Orlovi su ostali bez ogromnog talenta.

Nagelsmann napravio brojna iznenađenja na spisku

Selektor Njemačke Julian Nagelsmanna napravio je nekoliko velikih iznenađenja na spisku. Među pozvanim nema poznatih imena kao što su Niklas Sule, Mats Hummels, Leon Goretzka..

Golmani: Baumann, Leno, Neuer, Ter Stegen.

Odbrana: Anton, Beste, Henrichs, Kimmich, Koch, Mittelstadt, Taum, Rudiger i Tah.

Vezni red: Andrich, Fuhrich, Gross, Gundogan, Kroos, Musiala, Pavlović i Wirtz.

Napad: Beier, Fullkrug, Havertz, Muller i Undav.

O pozivu za Pavlovića Nagelsmann je rekao kako on nije politički i da je tu zbog svojih nastupa.

"Igrao je veoma dobro u posljednje vrijeme i jedan je od najboljih igrača Bayerna. Ovo nije politička odluka. Nismo ga morali uvjeravati. Poziv je dobio isključivo zbog svojih nastupa. Vidjet ćemo je li to dovoljno za Euro. Iako je mlad njegov glas se čuje u svlačionici i ne krije se, iako je veoma mlad", rekao je Nagelsmann.

Top Komentari

BosanskaSvedska
Ovaj nije pravi traktorista, pola traktor pola autobahn!
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi