Dvije velike njemačke legende ne žele Pavlovića: "Molim vas, poslušajte..."

Smatraju da mu ne treba odmah dati šansu za EP

Dvije velike njemačke legende ne žele Pavlovića: "Molim vas, poslušajte..."

Edmir Škorić

Mladi i talentovani fudbaler Bayerna, Aleksandar Pavlović, naći će se na spisku njemačkog selektora Juliana Nagelsmanna, iako su ga pokušavali regrutovati i u Fudbalskom savezu Srbije.

Pavlović je krajem prošle godine počeo da igra u prvom timu Bayerna. Iskorstio je maksimalno šansu koja mu se ukazala i postao je prvotimac Bavaraca, a uporedo su ga fudbalski savezi Njemačke i Srbije nastojali "ugrabiti". Dugo se vodi borba za njegov "potpis", ali čini se kako je na kraju pobjedu odnijela zemlja u kojoj je rođen i u kojoj je fudbalski stasao.

On bi se trebao naći na najnovijem spisku Juliana Nagelsmanna za prijateljske mečeve u martu protiv Francuske i Nizozemske, a naravno konkurisat će i za mjesto u reprezentaciji koja će nastupiti na Evropskom prvenstvu u junu i julu kasnije ove godine.

U Njemačkoj su mišljenja podijeljena. Naime, bivše fudbalske zvijezde i danas sportski analitičari smatraju da Pavlović ne bi trebao biti na Evropskom prvenstvu.

“Aleksandar Pavlović igra odlično u zadnje vrijeme, to se mora priznati, ali ne treba okretati glavu od dječaka. Mislim da još nije kandidat za reprezentaciju", napisao je Lothar Matthäus u svojoj kolumni za pay-TV kanal Sky.

Oglasi

"S povratnikom Tonijem Kroosom, kapitenom İlkayem Gündoğanom, Leonom Goretzkom i Pascalom Großom, ima dovoljno kandidata za igranje na poziciji šest ili osam", napisao je Matthäus.

Slične riječi izgovorio je i Mario Basler kada je govorio o Pavloviću u svom podcastu “Basler ballert”.

"Ne želim čuti da takvog igrača vode na Evropsko prvenstvo. Zato vas molim, poslušajte me. Pustimo ga da prođe godina i da stekne iskustvo, ali nemojmo opet sanjati. On je veliki talent, veliki fudbaler, ali nakon Evropskog prvenstva možete ga pozvati", poručio je Basler.

U Njemačkoj ipak neće ništa prepuštati slučaju. Julian Nagelsmann će uputiti poziv Pavloviću i dati mu šansu već ovog mjeseca kako bi ga "kaparisao", a ostaje da se vidi hoće li mlada zvijezda biti i dio Eura u Njemačkoj.

Ono što je gotovo sigurno, da je odabrao Srbiju, bio bi odmah dio tima koji ide na Euro, dok u Njemačkoj zbog velike konkurencije ne može biti siguran u to.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi