Srbi će 'razapeti' Piksija: Srbija zbog njega izgubila svjetsku klasu od igrača
Katastrofalna odluka selektora reprezentacije Srbije (AP Photo/Darko Vojinovic)

Orlovi ostali bez veznjaka Bayerna

Srbi će 'razapeti' Piksija: Srbija zbog njega izgubila svjetsku klasu od igrača

Midhat Šljivak

Fenomenalni veznjak minhenskog Bayerna Aleksandar Pavlović vjerovatno će biti član reprezentacije Njemačke na Evropskom prvenstvu 2024. godine. Sjajne igre u dresu Bayerna selektora Juliana Nagelsmanna nisu ostavile ravnodušnim i očekuje se da će 19-godišnjak uskoro biti na spisku zemlje u kojoj je rođen, a ne Srbije, odakle su njegovi roditelji.

Fudbalski savez Srbije činio je aposlutno sve da veznjak Bayerna Aleksandar Pavlović zaigra za Orlove. Međutim, selektor Dragan Stojković Piksi odbio je da ga zove u nacionalni tim nakon nekoliko vrhunskih partija u dresu bavarskog velikana.

Poručio je kako mu je spreman dati šansu, ali da ne može neko tek tako da uskoči u A tim.

"Sve zavisi od njega, ali mora se ići stepenik po stepenik. Debitovao je u Bayern, pa kao mora u A tim. Ne ide do baš tako, osim ako si čudo kao Pele, pa sa 17 igrač za A tim", rekao je prije nekoliko mjeseci Stojković.

Pavlović je u proteklom periodu eksplodirao. Igra standardno u timu Thomasa Tuchela i po svemu sudeći je Njemačka ta za koju će igrati.

Oglasi

Selektor Julian Nagelsmann spreman je da ga pozove već za naredne akcije i 19-godišnjak će zaigrati za državu u kojoj je rođen, a ne za državu svojih roditelja.

Dragan Stojković nije vidio ništa posebno u 19-godišnjaku (Foto: EPA)

Pavlović je prošao kompletnu omladinsku školu Bayerna, a debi za prvi tim je upisao u oktobru prošle godine. Trenutno je pod ugovorom do 2027. godine i sve češće je u prvom planu Thomasa Tuchela.

Sjajni veznjak igra odlično. Nastupio je u 13 utakmica, postigao je dva gola i upisao je dvije asistencije.

Tuchel prezadovoljan Pavlovićem

Trener Bayerna Thomas Tuchel prezadovoljan je partijama koje pruža ovaj 19-godišnjak. Hvalio je igru ovog mladića nakon dva uzastopna meča u kojima je postigao golove.

"Aleks igra s dosta samopouzdanja. Kakav je na treningu, takav je na utakmici", ističe Tuchel i nastavlja:

Oglasi

Aleksandar Pavlović još je jedan u nizu 'stranaca' koji će igrati za Njemačku (Foto: AFP)

"Jako dobar je fudbaler i veoma fin momak. Postigao je dva gola u dvije utakmice, oba su veoma bitna. Svaka mu čast na onom što radi", rekao je trener Bayerna.

Pavlović će definitivno dobijati sve više šanse za igru. Izrasta u svjetsku klasu od igrača i Srbi bi se mogli hvatati za glavu zbog olakog puštanja ovog momka.

On će, po svemu sudeći, biti dio reprezentacije Njemačke na Euru. Nagelsmann mu je spreman ukazati priliku i za njega nema veze što je nedavno postao član prvog tima Bayerna.

Sada se čeka konačan spisak Juliana Nagelsmanna. Prezime Pavlović se očekuje na njemu, a Piksi će sigurno biti na žestokom udaru javnosti u Srbiji zbog riječi koje je izrekao prije nekoliko mjeseci.

Top Komentari

Pajkan
Mati mu Njemica da u pravu si igrat će za reprezentaciju svog roditelja.
1 0
zajid08
Tipicno razmisljanje iz 80-ih. Hajde da Srbija ima na bacanje ovakvih igraca, ali mali je ogroman talenat to se vidi iz aviona. Uzece ga Njemci sigurno, ima ko hoce...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi