Pejović napustio Sarajevo: Nudio sam mogućnost da se rastanemo u miru i prijateljski, ali...

Veznjak više nije član tima sa Koševa

Pejović napustio Sarajevo: Nudio sam mogućnost da se rastanemo u miru i prijateljski, ali...

M. Šljivak

Srbijanski veznjak Aleksandar Pejović (30) više nije igrač FK Sarajevo.

Iskusni fudbaler od danas je slobodan igrač, a oglasio se putem Sindikata profesionalnih fudbalera.

"U proteklim danima se nisam javno oglašavao. Poštovao sam svoje ugovorne obaveze i pravilnike kluba. Međutim, danas sam raskinuo svoj ugovor i okončao svoj angažman u Fudbalskom klubu Sarajevo. Nalazim se na putu kući i s obzirom na to da je u proteklom periodu bilo dosta špekulacija oko mog statusa, osjećam potrebu radi sebe, svog ugleda i integriteta, ali i javnosti i navijačima da obrazložim.“, rekao je Pejović, dodavši:

„Odlukom Direktorice sam odstranjen iz ekipe i poslan na godišnji odmor. Nisam imao razgovor sa Šefom struke, bilo mi je onemogućeno da pristupim treninzima", istakao je i nastavio je:

Aleksandar Pejović
Aleksandar Pejović FK Sarajevo FK Sarajevo Pozicija: MF

Statistika

22 nastupa
21 kao starter
7 žutih kartona
0 crvenih kartona
4 asistencija
0 golova

"Imao sam želju da pomognem ekipi u finišu sezone, međutim nisam imao priliku niti sam dobio adekvatno objašnjenje. Moram istaći da za vrijeme mog boravka u klubu nikakav incident nisam napravio niti je ikada bilo kakva procedura protiv mene pokrenuta".

Pejović je protiv kluba podnio tužbu zbog neisplaćenih obaveza.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Klubu sam nudio mogućnost da se rastanemo u miru i prijateljskim okvirima. Tražio sam samo ono što mi se duguje do tog trenutka, ali Klub se na to oglušio. Na kraju, mogu reći da sam u Sarajevu imao lijep period i zahvaljujem se prije svega mojim saigračima na odličnoj saradnji, kojima od srca čestitam na jučerašnjoj pobjedi i osvajanju trofeja pobjednika Kupa Bosne i Hercegovine i želim svima puno sreće u nadolazećoj sezoni".

Pejović je u dresu Sarajeva odigrao ukupno 30 utakmica i upisao je četiri asistencije.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BordoBijeli
Mars smetljaru prodo si nas.Hvala upravi do neba na ovom potezu
16 2
Sile1946
Meni zao sto te nisam sreo u carsiji da ti usta razvalim
12 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi