Uleti kao "vatrogasac", ode s trofejem u rukama

Pravi primjer "klupskog vojnika"

Uleti kao "vatrogasac", ode s trofejem u rukama

A. Čaušević

FK Sarajevo će još jednu sezonu završiti s trofejem u rukama. Po sedmi put u klupskoj historiji osvojen je Kup BiH. 

Bordo momci su poslije boljeg izvođenja penala pobijedili Borac što znači da je Dženan Uščuplić stigao do novog trofeja u seniorskoj konkurenciji.

Uščupliću se po treći put dešava ista stvar. Angažovan je kao "vatrogasac" da ugasi požar poslije loših rezultata, a sezonu završava s trofejem.

Mladom stručnjaku je današnji Kup treći pehar kao trener u Sarajeva. Prvi je osvojio prije sedam godina, u pitanju je bio također Kup, dok je i bio prvak 2015. godine.

Uščuplić je prvi put angažovan kao trener Sarajeva nakon odlaska Roberta Jarnija. Na kraju sezone prekinuo je sedmogodišnji post bez trofeja na Koševu.

Oglasi

Drugi put je požar morao gasiti na proljeće 2015. godine. Stigao je umjesto Mehe Kodre. Uspio je razbuditi ekipu i stigla je titula prvaa koja se dugo čekala.

Sezonu 2015/2016 Uščuplić je počeo kao trener, ali je smijenjen nakon serije loših rezultata poslije čega je prekomandovan u omladinske selekcije Bordo kluba.

Po treći put 45-godišnjak koji je i tokom igračke karijere igrao za Sarajevo je na klupu postavljen sredinom maja i ponovo je donio trofej.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Mislim da smo pored silnih problema uspjeli da se skupimo i odigramo jedan dobar meč. Bili smo za nijansu bolji protivnik i zasluženo podgili trofej Kupa. Ova titula nam je koliko toliko spasila sezonu, ali ja još uvijek ne vjerujem da smo prosuli 13 bodova prednosti i da se ovim moramo zadovoljiti", rekao je Ušplić nakon što je poslije penala poražen Borac.

Uščuplić će nakon završene sezone ponovo biti vraćen u juniorski tim Sarajeva gdje je bio trener, a Uprava Bordo kluba bi trebala krenuti u potragu za novim šefom stručnog štaba.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Rajvosa2019
Ovako i ja uletim kao vatrogasac sa slaufom u ruci kod komsinice Mire da gasim pozar, samo sto se ja nevratim sa trofejom u ruci - nego slomljen i ishaban
19 0
Sarbit2019
Treca pehar za Uscuplica uleti par kola uzme pehar i ode.
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi