Aleksandar Prijović i zvanično novi igrač Al-Ittihada

Srbijanac otišao kod Slavena Bilića

Aleksandar Prijović i zvanično novi igrač Al-Ittihada · Zvanično

Srbijanski napadač Aleksandar Prijović od danas je i zvanično novi igrač Al-Ittihada iz Saudijske Arabije.

Najbolji strijelac PAOK-a u dosadašnjem dijelu sezone prešao je u ekipu koju sa klupe vodi hrvatski trener Slaven Bilić te je potpisao ugovor na četiri i pol godine.

Godišnje će zarađivati čak 5,3 miliona eura što je mnogo više od novca kojeg je zarađiao u PAOK-u, a grčka ekipa će na ime obeštećenja dobiti deset miliona eura.

"Poslije dvije sjajne godine, 86 utakmica, 60 pobjeda, 55 golova i dva Kupa, došlo je vrijeme da kažem zbogom. Došao sam u PAOK kada je padao snijeg, klub je bio u lošoj situaciji, 9. na tabeli i gladan trofeja, a odlazim takođe u snježnom vremenu, ali sa prvog mjesta. Hvala svima u PAOK-u, najviše navijačima, nadam se da sam pomogao klubu da napreduje", napisao je Prijović na Instagramu i time se oprostio od grčkog tima.

Inače, ovaj 28-godišnjak je u toku karijere igrao između ostalog za Derby County, švicarski Sion, poljsku Legiju iz Varšave i PAOK. Za reprezentaciju Srbije je odigrao 12 utakmica te je postigao dva gola.

Top Komentari

troša
Čekamo da se javi iz harema Mekke inshAllah
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi