Prijoviću je kašika upala u med: Dobijat će u novom klubu 450.000 eura mjesečno
Prijović je igrao u karijeri za mnoge klubove, a sada je pod ugovorom s PAOK-om koji bi njegovom prodajom mogao da zaradi 10-ak miliona eura

Napušta PAOK i odlazi u Saudijsku Arabiju

Prijoviću je kašika upala u med: Dobijat će u novom klubu 450.000 eura mjesečno

E. Škorić

Srbijanski reprezentativac Aleksandar Prijović karijeru će nastaviti u Saudijskoj Arabiji.

Prema pisanju grčkih medija, Prijović je na korak od transfera u Al Itihad koji je spreman PAOK-u da plati obeštećenje od 10 miliona eura.

Osim toga, Prijović bi imao mjesečnu platu od 450.000 eura, a za četiri i po godine ugovora može da zaradi 30 miliona eura.

Očigledno je to ponuda koju ni Prijović, a ni PAOK ne mogu lako da odbiju. Inače, Al Itihad sa klupe predvodi bivši selektor Hrvatske i nekadašnji trener West Hama Slaven Bilić.

Potražite više informacija na temu Super League:

Kako je Al Itihad slabo počeo sezonu i osvojio samo šest bodova u dosadašnjem dijelu, tako je klub odlučio da dovede nekoliko zvijezda iz Evrope.

Prijović je ranije igrao za Legiju, Boluspor, Djugarden, Tromso, Sion, Parmu, Derby..., a u dresu Srbije je u 12 nastupa postigao dva gola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi