Vasoski: Hoćemo da vratimo publiku na stadion, Koševo treba biti naš bastion

Trener FK Sarajevo nakon visoke pobjede

Vasoski: Hoćemo da vratimo publiku na stadion, Koševo treba biti naš bastion

Admin Čaušević

Drugi uzastopni ligaški domaći meč Sarajevo je postigao šest golova.

Nakon Posušja na stadionu Asim Ferhatović Hase se loše proveo i Rudar Prijedor koji je također poražen sa 6:0.

"Čestitam momcima na visokoj pobjedi, raduje me što je kod rezultata 3:0 angažman bio da postignemo četvrti gol, nismo se opustili. Situacije smo izgradili iz igre. Trebamo zadržati ovo samopouzdanje jer nam dolaze najvažnije utakmice u sezoni protiv Zrinjskog, Tuzla Cityja i Borca", rekao je Aleksandar Vasoski na pressici poslije meča.

"Nekad imamo oscilacija, ogroman pad koncentracije. Dogodi nam se da igramo vrhunski, pa onda pravimo grešku kao djeca", dodao je makedonski stručnjak.

"Hoćemo da vratimo publiku na stadion i Koševo treba da bude naš bastion i igračima na poluvremenu sam rekao da trebamo odigrati kvalitetnu utakmicu."

Vasoski se za kratko vratio na meč protiv Leotara u prošlom kolu kazavši da je njegova ekipa bila u kontra ritmu te da još uvijek žali što je izostala domaća pobjeda protiv Borca.

"Naš cilj je da budemo treći, a onda finale Kupa i borba za trofej. Iako ga nismo još izborili želimo da to finale bude šlag na tortu", dodao je Makedonac.

Sarajevo u narednom kolu gostuje najboljoj ekipi lige. Utakmica protiv Zrinjskog se igra u subotu od 19 sati.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...Kosevo je prevelik stadion,to ni reprezentacija nije mogla da napuni u najbitnijim utakmicama,steta sto Sarajevo nije izgradilo neki manji stadion,kao npr.Velez pa da to izgleda punije...ovdje kad dodje 15 hiljada izgleda poluprazno.
10 2
Husrefbeg22
ne odustajati od drugog mjesta u prvenstvu a kup se mora osvojiti. Sveo ostalo bi bilo katastrofa.
8 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti