Dudićev Radnički odbio milionsku ponudu za 18-godišnjeg Aleksića

Smatraju da vrijedi više

Dudićev Radnički odbio milionsku ponudu za 18-godišnjeg Aleksića

Adnan Beganović

Radnički iz Kragujevca, kojeg s klupe predvodi bosanskohercegovački stručnjak Feđa Dduić, odbio je ponudu od 1.8 miliona eura za 18-godišnjeg veznjaka Milana Aleksića.

Bosanskohercegovački stručnjak, Feđa Dudić, u prošloj je sezoni sa Radničkim iz Kragujevca napravio čudo. Ekipa, koja je bila "programirana" za borbu za ostanak, izborila je nastup u Konferencijskoj ligi i to ponajviše zahvaljujući našem treneru.

Dudić je preuzeo Radnički kada je bio na dnu tabele, no nestvarnim igrama uspio je ovu ekipu dovesti u sami vrh srbijanskog fudbala i iznenađujuće izboriti nastup u Evropi.

No, nije to sve, odnosno Dudić je po dolasku u Kragujevac priliku pružio mladom Milanu Aleksiću, koji ju je sjajno iskoristio i fenomenalnim igrama je skrenuo pažnju na sebe.

Mladi 19-godišnji fudbaler, kojeg se Partizan olako odrekao, bio je "prva violina" Dudićevog orkestra, pa nije čudo sto u Kragujevac pristižu ponude za njegovim uslugama.

Jedna od njih je, bar tako tvrde srbijanski mediji, stigla i od BlueCo grupe u čijem vlasništvu su engleski Chelsea i francuski Strasbourg.

Oglasi

Srbijanski mediji pišu da je Radničkom ponuđeno 1.8 miliona eura za Aleksića, no navode i da su u Kragujevcu ponuđeno glatko odbili jer smatraju da njihov "dragulj" u ovom trenutku vrijedi više.

Nadaju se u Radničkom da će za Aleksića uzeti oko tri miliona eura i čini se da su spremni čekati na pravu ponudu - onu koja će zadovoljiti njihove apetite.

Treba naglasiti da je za Aleksića nešto ranije interes pokazao i slavni njemački klub HSV, koji nikako ne može da se vrati u elitni rang njemačkog fudbala.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Međutim, kako god se na kraju završi saga po ovom pitanju, može se već sada konstatovati da će eventualna prodaja Aleksića biti jedan od najboljih poslova u srbijanskom fudbalu s obzirom da je mladi veznjak u Radnički iz Partizana stigao u besplatnom transferu.

Inače, Aleskić je u prošloj sezoni za Radnički u svim takmičenjima odigrao 31 utakmicu uz učinak od pet pogdaka i duplo više asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi