Mustafić ima novi klub: "Nova zemlja, nova kultura i novi ljudi"

Odlučio se za novi izazov u karijeri

Mustafić ima novi klub: "Nova zemlja, nova kultura i novi ljudi"

S. Mlaćo
Nekadašnji član FK Sarajevo Alen Mustafić odlučio je promijeniti sredinu. Mustafić je iz FK Sarajevo stigao u Slovan iz Bratislave, a sada će put Danske.

Dogovorio je saradnju sa ekipom Odensea i zvanično je predstavljen.

Potpisao je ugovor do ljeta 2026. godine i ističe da je sretan jer je kako kaže stigao u klub sa bogatom historijom.

"Odense je klub sa velikom historijom. Čuo sam mnoge lijepe stvari o klubu, ekipi i navijačima“, rekao je Mustafić na predstavljanju.

Giv en varm velkomst til…

Posted by Odense Boldklub on Friday, January 27, 2023

"Istovremeno se susrećem sa novom zemljom, novom kulturom i novim ljudima, tako da se radujem susretu sa igračima i navijačima“, dodao je ovaj 23-godišnjak

Oglasi

Mustafić će debitovati u prijateljskoj utakmici protiv Mitylanda, a čelnici kluba imaju samo riječi hvale o svom novom pojačanju.

Sportski direktor Bjorn Wesstrom ističe da Mustafić može igrati na više pozicija, što mu je svakako preddnost.

FK Sarajevo je Mustafića prodao 2020.godine, no tada nisu sa Koševa otkrili o kojoj cifri obeštećenja se radi.  Mustafić je prvo otišao na posudbu u Slovan, a zatim 'natjerao' čelnike kluba da otkupe njegov ugovor.

Bio je i član Nitre, a svojevremeno je nosio dres kadetske i juniorske reprezentacije BiH.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi