Bologna se lavovski borila s dva igrača manje, ali Vlahović je ponovo spasio Juventus

Stara dama se izvukla

Bologna se lavovski borila s dva igrača manje, ali Vlahović je ponovo spasio Juventus

Edmir Škorić

Nogometaši Juventusa su u 33. kolu italijanske Serije A ugostili Bolognu i nakon velike borbe uspjeli osvojiti bod (1:1).

Juventus je imao dobru priliku da se učvrsti na četvrtom mjestu i napravi dobar korak prema plasmanu u Ligu prvaka, no ovako će Stara dama u preostalih pet kola strepiti, s obzirom na prousta dva boda protiv Bologne.

Ipak, ako se uzme u obzir šta se sve dešavalo u Torinu, Juventus može da bude i sretan što je neporažen, a tim bolesnog trenera Siniše Mihajlovića zaslužuje sve pohvale za svoju hrabrost i požrtvovanost. Nakon Milana, uzeli su skalp i Juventusu u samo osam dana.

Poveli su pogotkom Marka Arnautovića Bologna je neočekivano stigla do vodstva u 52. minuti minuti, ali Juventus je nakon toga silovito krenuo na sve ili ništa.

U 84. minuti Soumaoro je dobio direktan crveni karton, a nakon toga temperamentni Medel kreće s prigovorima i žustrim protestima, pa u kratkom vremenskom intervalu dobija dva žuta kartona, te je Bologni ostalo da se brani sa dva igrača manje.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Lavovski su se gosti branili, spašavali svoj gol, a onda u 94. minuti Dušan Vlahović glavom zabija i spašava Juve nakon prethodnoh makazica Morate, nakon kojih bi možda svejedno lopta odsjela u mreži.

[twitter]https://twitter.com/wyngback/status/1515396273779531776[/twitter]

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Salence
Prvoklasan lopovluk koji gledamo svu sezonu!Nije se Juventus izvukao,nego ih je izvukao sudija.Na mafijaški način!Za faul(koji je bio)i koji nije ni svirao uopšte,poslije VAR-a daje direktni crveni?????koji nikad i nigdje ne bi bio crveni ni u 3% slučajeva,i sekund poslije kapitenu koji se požalio na odluku,čak i blago,direktan crveni!Smijurija od suđenja,obično mafijaško korigovanje rezultata,presramotno...i to sve za ekipu koja je četvrta na tabeli!Šta bi tek bilo da su prvi ?Kakva sramota...još se radovali kod gola u 95-oj,plješću sami sebi...nevjerovatno,kako se nisko može pasti!Fuj!
8 4
Marco_Materazzi
Joj sramote, dva crvena za Bolognu i opet cigani jedva remi izvukose. Sramota za Seriu A i kompletnu Italiju koliko se djubrentusu namjesta!
6 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi