Alessandro Florenzi napustio Romu
Foto - EPA

Odlazi u Španiju

Alessandro Florenzi napustio Romu

M. Šljivak

Alessandro Florenzi napušta ekipu Rome i karijeru nastavlja u Španiji.


Ono što se prethodnih dana najavljivalo, danas se ispostavilo kao istina, a 28-godišnji kapiten Rome karijeru će nastaviti u Valenciji.

Florenzi će do kraja sezone igrati kao posuđen igrač u timu sa Mestalle i tako će nakon gotovo osam godina ponovo obući dres neke druge ekipe.

Prethodno je Florenzi igrao za omladinske kategorije rimskog tima. Kako šansu nije dobio u prvom timu, otišao je u Crotone, ali se brzo vratio na Olimpico.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ove sezone je u svim takmičenjima nastupio 18 puta, a ukupno je za Romu odigrao 272 utakmice.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Nany
Neka ide.Roma se rješila još jednog glupana !
2 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi