Čuveni doktor za odbranu današnjim defanzivcima dao recept za Haalanda
Foto - Instagram

Alessandro Nesta zna šta treba raditi

Čuveni doktor za odbranu današnjim defanzivcima dao recept za Haalanda

Midhat Šljivak

Erling Haaland izgleda nezaustavljivo u dresu Manchester Cityja.

Čudesni Norvežanin ruši sve rekorde u dresu Građana i ima zaista nestvarne brojke golova u svim takmičenjima.

Trenutno kao da ne postoji defanzivac koji može čuvati Haalanda, no za čuvenog Alessandra Nestu bolji od čuvenog Brazilca Ronalda nikad neće biti.

"Haaland je jako dobar, ali Ronaldo je bio nešto sasvim drugo. Igrao sam protiv Messija, protiv Cristiana, ali Brazilac Ronaldo je posve druga kategorija", rekao je Nesta.

Današnjim defanzivcima dao je recept kako da se nose sa strašnim norveškim napadačem.

Oglasi

"Žestoko bih ga napadao, pravio prekršaj čim bi pokušao da se okrene. Pokušao bih mu biti konstantno jako blizu. Ne treba mu dati previše prostora jer ako to učiniš gotovo je", rekao je Nesta.

Alessandro Nesta je jedan od najboljih defanzivaca koji su se pojavili na fudbalskim terenima u proteklih 30 godina.

Karijeru je ovaj sjajni defanzivac počeo u Laziju. Tamo je prošao omladinske kategorije i igrao je za prvi tim od 1993. do 2002. godine.

Potom je otišao u AC Milan. S još jednom legendom Paulom Maldinijem činio je nevjerovatan tandem, a među Rossonerima je ostao čak 10 godina i osvojio je sve što je mogao.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Pozne igračke dane proveo je u MLS ekipi Montreal Impact, a karijeru je 2014. godine okončao u indijskom Chennaiyinu.

S Lazijom i Milanom osvojio je sve što je mogao u klupskom fudbalu, a s reprezentacijom Italije postao je prvak svijeta 2006. godine.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...pravio bi prekrsaje na njemu,a De Bruyne,Gundogan i Mahrez eksperti za slobodnjake jedva cekaju faul u zoni suta...moj Nesta,druga su vremena danas,fudbal se promijenio...
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi