Alessandro Nesta objavio kraj karijere

Konačno zbogom jednog od najboljih defanzivaca svih vremena

Alessandro Nesta objavio kraj karijere

Sjajni odbrambeni igrač Lazia, Milana i reprezentacije Italije, Alessandro Nesta odlučio je okončati izuzetno uspješnu igračku karijeru. 

Nesta je svoju odluku o povlačenju podijelio sa prijateljima na svom Twitter nalogu. Nestina profesionalna karijera trajala je punih dvadeset godina, a prvi trening u životu odradio je u omladinskoj školi Lazia u svojoj desetoj godini.

Za prvi tim Nebesko – plavih debitovao je sa petnaest godina, a kapiten je postao u 22. godini. Bez obzira što je u godinama igranja za Lazio stekao status ikone kluba, da bi rimski klub izbjegao bankrot Nesta je bio primoran prodati se, a kao u to vrijeme jedan od najboljih defanzivaca na svijetu prešao je u Milan.

Dres Milana nosio je punih deset godina nakon čega je odlučio otići u daleku Kanadu i potpisati za tamošnji Monthreal.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Alessandro Nesta sa Laziom je osvojio tri nacionalna kupa, dva italijanska super kupa, uz Kup pobjednika kupova i evropski Super kup, dok je do Scudeta došao 2000. godine.

Sa Milanom je osvojio dva trofeja Lige prvaka, dva naslova prvaka Italije, Kup Italije i Super kup Evrope. Kruna karijere bila je titula prvaka svijeta sa Italijom 2006. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.