Čelnik Uniteda fudbalerki trebao uručiti trofej, a onda je izrekao stvari zbog kojih ga 'razapinju'

Shiels na meti kritika

Čelnik Uniteda fudbalerki trebao uručiti trofej, a onda je izrekao stvari zbog kojih ga 'razapinju'

Edmir Škorić

John Shiels, izvršni direktor Fondacije Manchester Uniteda, upropastio je noć fudbalerki Crvenih đavola Alessiji Russo tokom ceremonije Manchester Uniteda , koja je održana 29. maja, dan nakon završetka sezone.

Manchester United je organizovao posebnu večeru u ponedjeljak navečer i između ostalog su dodjeljivana razna priznanja, što u muškoj, što u ženskoj, ali i ostalim konkurencijama.

Alessia Russo je osvojila nagradu za najljepši gol sezone koji je postigla u dresu ženskog tima Manchester Uniteda. Nagradu joj je trebao uručiti Shiels, no onda je imao "neprikladnu interakciju" te je poprilično posramio damu i dobio hrpu kritika nedugo nakon što je sve objavljeno.

"Neću ovo dati Alessiji jer je jako teško. Upravo sam bio na treningu i dizao utege", kazao je Shiels, dok je Russo ipak inzistirala da preuzme nagradu koja joj pripada, ali on je uporno tvrdio da je to sve preteško za nju.

"Stani, oprezno", dobacivao je Shiels dok je fudbalerka Manchester Uniteda pokušavala uzeti u ruke svoje priznanje.

Oglasi

Russo je nastojala malo popraviti kompletnu situaciju, pa je u duhovitom stilu kazala: "Johne, mislim da trebaš raditi malo više s utezima, nije tako teško".

Russo se također nasmijala rekavši: "Prilično je teško". Shiels je tada odgovorio: "Želite li da ja preuzmem? Jesi li sigurna?"

Snimka tog trenutka ubrzo je počela kružiti društvenim mrežama, a među onima koji su kritikovali Shielsa bila je i voditeljica Skyja Laura Woods.

"Kako učiniti sjajan trenutak stvarno je*eno neugodnim", napisala je Laura na Twitteru.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Sinoć sam imao čast uručiti Alessiji Russo nagradu za ženski gol sezone na ceremoniji dodjele nagrada Manchester Uniteda na kraju sezone. Dao sam komentar o težini trofeja za koji znam da je izazvao uvredu. Ponižen sam zbog toga i želim se ispričati Alessiji, njenim saigračicama i svima ostalima koji su uvrijeđeni", poručio je Shiels.

"Upozorio sam je na težinu trofeja jer sam bio šokiran koliko je težak, i učinio bih isto da sam ga uručio muškom igraču. Jednostavno nisam želio da to ispusti. Međutim, kad bolje razmislim, vidim zašto je komentar pogrešno protumačen".

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi