Utrka za Zlatnu kopačku: Messi odmakao, Serija A sa četiri predstavnika u Top 10
(Foto: EPA) Lionel Messi je trenutno na brojci od 22 prvenstvena gola što ga stavlja na vodeće mjesto utrke za Zlatnu kopačku

Ko će ove sezone osvojiti prestižnu titulu

Utrka za Zlatnu kopačku: Messi odmakao, Serija A sa četiri predstavnika u Top 10

Najbolje evropske lige su već duboko zagazile u drugi dio sezone 2018/2019, a kako golovi u istima nose najviše bodova već se počinje pričati o utrci za Zlatnu kopačku.

Napadači u Seriji A su posebno raspoloženi ove sezone, pa se u Top 10, kada je borba za Zlatnu kopačku u pitanju, nalaze četvorica igrača iz elitnog ranga italijanskog fudbala.

To su Cristiano Ronaldo, Krzystof Piatek, Fabio Quagliarella i Duvan Zapata.

Francuska Ligue 1 ima tri "predstavnika", Premier liga dva, dok španska LaLiga ima samo jednog - ipak, taj jedan predvodi najbolje ovosezonske golgetere.

Naime, na prvom mjestu je za sada Lionel Messi koji ima 44 poena (22 gola).

Drugi je PSG-ov Kylian Mbappe sa 38 bodova (19 golova), što je isti učinak koji ima i Juventusov Cristiano Ronaldo na trećoj poziciji.

Na četvrtom mjestu je PSG-ov Edinson Cavani sa 34 boda, koliko ima i poljska senzacija u Seriji A Krzystof Piatek (17 golova). Osim njih dvojice po 17 ligaških golova imaju i dvojica predstavnika engleske Premier lige - Sergio Aguero i Mohamed Salah.

Veteran koji ove sezone u dresu Sampdorije proživljava drugu mladost, Fabio Quagliarella je osmi sa 16 golova (32 boda), dok je deveti sa istim učinkom špic Atalante Duvan Zapata.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Top 10 zatvara Lilleov Nicolas Pepe, koji je već na meti nekih engleskih velikana i poput Quagliarelle i Zapate ima 16 golova odnosno 32 poena.

Vrijedi dodati i da je prethodne dvije sezone Zlatnu kopačku osvajao Lionel Messi, dok je u sezoni 2015/2016 ona pripala njegovom saigraču iz Barcelone Luisu Suarezu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi