Xavi mu ljetos zabio nož u leđa, pobjegao iz Barcelone u zadnji tren, a sada doživio novi brodolom

Elche prekida posudbu

Xavi mu ljetos zabio nož u leđa, pobjegao iz Barcelone u zadnji tren, a sada doživio novi brodolom

Endin Čaušević

Pred početak ove sezone Xavi Hernandez je ostavio nekoliko fudbalera u prvoj ekipi za koje se vjerovalo da će sigurno biti otpisani, a među njima bio je i Alex Collado. Xavi je tvrdio da Collado ostaje, no potom je posljednji dan prelaznog roka ovaj igrač otišao na posudbu u Elche gdje ga očekuje novi brodolom.

Xavi je tokom ljetnih priprema imao nekoliko čudnih odluka, a tu se posebno izdvajaju Collado i Miralem Pjanić. Njih su i prije početka priprema svi otpisali, ali su uspjeli da se dokađu zbog čega se trener Barcelone predomislio.

Međutim, kada je sezona počela bilo je jasno da se Collado i Pjanić neće naigrati zbog čega je odlučeno da u posljednji trenutak napuste Camp Nou.

Collado je posljednjeg dana ljetnog prelaznog roka napustio Barcelonu i otišao je na posudbu u Elche, ali je dogovoreno da se na kraju sezone vrati u katalonski klub i da Elche neće imati pravo otkupa ugovora.

No, za Collada baš situacija nije bajna u ovom španskom klubu. On je u dosadašnjem dijelu sezone uspio da upiše osam nastupa i postigao je jedan pogodak uz još jednu asistenciju.

Međutim, španski mediji pišu da je Collado ponovo dobio vijesti koje su ga itekako razočarale, a to je da će se u Elcheu zadržati samo prvi dio sezone i kako stvari stoje vratit će se u januaru u Barcelonu.

Oglasi

Iz Elchea su kontaktirali katalonski klub i poručili im da su primorani u januaru da raskinu posudbu Collada i da će se on vratiti u Barcelonu.

Kao glavni razlog ovaj fenjeraš La Lige naveo je činjenicu da finansijski ne mogu da podnesu platu koju ima Collado uz činjenicu da u dosadašnjem dijelu sezone nije bio previše standardan.

Tako će se ovaj 23-godišnjak u januaru vratiti u Barcelonu, ali Mundo Deportivo piše da se ni u Blaugrani neće dugo zadržati jer Xavi ne računa na njega i nije bio oduševljen informacijom da će se Collado vratiti u tim.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Čelnici Barcelone su Colladu poručili da će u slučaju povratka iz Elchea ponovo biti stavljen na listu za posudbe i da će biti prioritet da on ponovo ide u neki drugi klub.

Collado s Barcelonom ima ugovor do ljeta 2024. godine, ali sve su šanse da će ovaj veznjak na ljeto vjerovatno napustiti klub jer ne želi da ga Barce svaki prelazni rok šalje od kluba do kluba.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi