Zvijezda Barcelone u zadnji tren dobila poziv, uslijedilo je veliko slavlje u porodici

Zvijezda Barcelone u zadnji tren dobila poziv, uslijedilo je veliko slavlje u porodici

E. Škorić

Luis Enrique je do zadnje minute dvojio oko Ansua Fatija, ali je napadača Barcelone ipak uvrstio na spisak za Svjetsko prvenstvo u Kataru.

Selektor Španije je jučer ujutro objavio konačan spisak. Prošlog ljeta su Španci u podmlađenom sastavu došli do polufinala Evropskog prvenstva, a na Mundijalu u Kataru također žele što dalje doći.

Na spisku Enriquea nema Davida de Gee, golmana Manchester Uniteda, a nema ni Thiaga Alcantare iz Liverpoola, baš kao ni iskusnog štopera Sergija Ramosa.

Za razliku od njih, Enrique je pozvao Fatija, iako nije bio standardan u Barceloni ove sezone. On će biti jedan od osam ofanzivaca na koje Enrique računa. Pored njega pozvao je i Ferrana Torresa, Pabla Sarabiju, Yeremyja Pinu, Alvara Moratu, Marca Asensija, Nica Williamsa i Danija Olma.

"Ne prestajete razmišljati o popisu poziva u zadnji čas. Jučer navečer smo imali dvojbe u napadu i riješili ih sa stožerom. Svako od rješenja bilo je učinkovito. Ono što je ružno je pričati o prezimenima koja su izostavljena'', rekao je Luis Enrique.

20-godišnji Fati je praktično u zadnji čas upao na spisak, priznao je to i Enrique, vjerujući da će krilni nogometaš opravdati očekivanja i da će zablistati kada bude najpotrebnije.

Većinu utakmica Fati je ulazio s klupe, ali je skoro uvijek dobijao šansu. U dosadašnjih 20 nastupa sakupio je 700 minuta i postigao je tri gola uz tri asistencije.

U reprezentaciji je debitovao, a i posljednji put nastupio prije dvije godine. Ukupno ima četiri nastupa za Furiju.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Veliki ponos što predstavljam reprezentaciju na Svjetskom prvenstvu. Više od sna. Idemo!", napisao je Fati na Instagramu i objavio slavlje njegove porodice.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
Gledaj kloceva-fati,morata,feran tobejarabi neće grupe proć
0 3
Galacticosi
Ovaj zove sve redom ko igra za Farsu
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi