"Kada sam došao u Arsenal, želio sam da imam isti auto kao Henry, ali ubrzo nisam imao za gorivo"

Alex Song o počecima na Emiratesu

"Kada sam došao u Arsenal, želio sam da imam isti auto kao Henry, ali ubrzo nisam imao za gorivo"

E. Škorić

Bivši kamerunski reprezentativac Alex Song svojevremeno je nastupao za Arsenal i Barcelonu.

Iako nije igrao zapažene uloge u tim timovima, Song se danas hvali da je zaradio bogatstvo, a tvrdi da mu je bilo svejedno što sjedi na klupi.

"Kada mi je Barcelona ponudila ugovor i kada sam vidio koliko ću zarađivati, nisam mislio dva puta. Sreo sam Barceloninog direktora. Rekao mi je da neću igrati mnogo utakmica. Ali ko ga *je, znao sam da ću postati milioner", rekao je Song.

On je dres Barcelone nosio od 2012. do 2016. godine, a godišnje je zarađivao oko pet miliona eura. U tom periodu dva je puta posuđivan West Hamu.

Trenutno ovaj 33-godišnjak koji je potpunu afirmaciju stekao u Arsenalu nastupa za klub Arta Solar 7 iz Džibutija.

Ispričao je i kako je po dolasku u Arsenal poželio odmah da vozi "automobil isti kao kralj Thierry Henry".

Oglasi

"Većina nogometaša živi iznad svojih mogućnosti. Igrao sam za Arsenal osam godina, ali sam tek u posljednje četiri godine počeo dobro živjeti. To je zato što mi je plata dosta porasla, ali i zato što sam se dao. Kad sam došao u prvi tim, zarađivao sam 15.000 funti sedmično. Bio sam mlad, bio sam oduševljen...", govori Song i nastavlja:

"Otišao sam na trening i vidio sam Thierryja Henryja 'kralja' u automobilskom dragulju. Rekao sam sebi da želim isti auto pod svaku cijenu. Otišao sam da ga kupim, potpisao dokumente i platio. Tako sam dobio isti auto koji je imao Henry. No, kunem se, morao sam da ga vratim samo dva mjeseca kasnije".

Zašto?

"Sav moj novac je odlazio na gorivo. Rekao sam im: 'Dajte mi Toyotu! Ovaj auto je previše za mene'. Kad sam sljedeći put otišao na trening, Henry me pitao gdje mi ej auto, ali sam mu rekao da je to sada za mene previše. Dok sam bio u Arsenalu nisam mogao da uštedim ni 100.000 funti, aiko su svi bili uvjereni da sam milioner", rekao je Song.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Kamerunac je za Arsenal odigrao 205 mečeva u periodu od 2005. do 2012. godine i postigao je 10 golova.

Inače, za Barcelonu je na 65 mečeva dao jedan gol i osvojio je dva trofeja, a Katalonci su ga svojevremeno 2012. godine Arsenalu platili 19 miliona eura.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

azz33333
Nije igrao zapazenu ulogu u arsenalu? Za sta ti placu primas?
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi