Ronaldov Al Nassr dobio treće veliko pojačanje

Sklapa se moćan tim

Ronaldov Al Nassr dobio treće veliko pojačanje

Edmir Škorić

Brazilski reprezentativac Alex Telles završio je treansfer iz Manchester Uniteda u Al-Nassr.

30-godišnji bek pridružio se ekipi iz saudijske Premier lige nakon 50 nastupa u prvoj ekipi Redsa.

Telles je potpisao za United iz Porta u jesen 2020. godine, a brazilski internacionalac borio se s Lukeom Shawom za mjesto lijevog beka u sljedeće dvije sezone.

Sezonu 2022./23. proveo je na posudbi u Sevilli, osvojivši naslov Evropske lige, a sada se pridružio bivšem saigraču Cristianu Ronaldu u Saudijskoj Arabiji.

"Željeli bismo zahvaliti Alexu na njegovom doprinosu klubu u posljednje tri godine i željeli bismo mu sve najbolje u budućnosti", objavio je Manchester United.

Oglasi

S obzirom da je imao ugovor do ljeta 2024. godine, nije poznato da li je United imao sporazumni raskid ugovora sa igračem ili je naplatio određenu novčanu sumu.

Telles je prethodno igrao još za Galatasaray, Inter, te brazilske klubove Gremio i Juventude.

On je treće veliko pojačanje saudijskog tima ovog ljeta, nakon što su došli Seko Fofana iz Lensa te Marcelo Brozović iz Intera. Tu je od ranije Ronaldo, te neka poznata nogometna imena kao što su David Ospina ili Talisca.

Al-Nassr se nada tituli pod vodstvom portugalskog stručnjaka Luisa Castra i svakako će s obzirom na trenutni roster imati dobre šanse, mada jake timove imaju i aktuelni prvak Al-Ittihad, a tu su uvijek velikani saudijskog nogometa Al Hilal i Al Ahli.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi