Ronaldova gesta prema treneru Al Nassra razbijesnila sve navijače

"Potkopavanje autoriteta"

Ronaldova gesta prema treneru Al Nassra razbijesnila sve navijače

Edmir Škorić

Cristiano Ronaldo suočava se s kritikama nogometnih navijača zbog svoje geste prema treneru Al Nassra Luisu Castru usred utakmice.

Portugalac je pokazao svom treneru Luisu Castru da ga pusti da igra još pet minuta. Al-Nassr je gubio 3:1 od Benfice u predsezonskoj prijateljskoj utakmici kada se Ronaldo okrenuo prema klupi kako bi sugerisao da ostane na terenu, jer očito je bila spremna izmjena.

Ronaldova gesta nije se svidjela obožavateljima, a oni su na društvenim mrežama izrazili razočaranje zbog svega.

Većina navijača istaknula je kako trener ne bi trebao primati naredbe od svojih igrača, pa čak i ako se radi o Ronaldu.

"Ronaldo voli igrati, ali ne zna kada treba napraviti mjesta svojim saigračima za dobrobit kluba", glasi jedan od komentara.

Oglasi

Navijač je ukazao na slične probleme u Manchester Unitedu. "Zbog toga je imao problema s Erikom u Man Unitedu. Al Nassrov trener ne bi trebao primati naredbe ni od jednog od svojih igrača; to potkopava njegov autoritet i neće mu donijeti ništa dobro".

Poznato je da Cristiano Ronaldo ponekad uzme stvari u svoje ruke na menadžerskom frontu. Najzloglasniji incident bio je kada je aktivno 'upravljao' portugalskom ekipom sa strane u finalu Eura 2016. protiv Francuske. Ronaldo se povrijedio u prvom poluvremenu finala, ali je preuzeo na sebe da bude aktivan pored terena.

Ipak, čini se da je pomalo grubo protumačena Ronaldova gesta. On je taj koji ima autoritet, ali u ovom slučaju je jednostavno "zamolio" trenera da ga ostavi još na terenu kako bi pomogao svom timu iako se radilo o rezultatski nevažnoj utakmici.

Oglasi

Cristiano Ronaldo i njegov trener Luis Castro bili su na naslovnicama nekoliko puta ovog ljeta. Posljednji put kada je dvojac privukao pažnju medija bilo je kada su se pojavili izvještaji da je Ronaldo bio uvelike uključen u proces zapošljavanja novog menadžera Al-Nassra.

Prema sportskom novinaru Benu Jacobsu, Cristiano Ronaldo bio je jedan od ključnih faktora u imenovanju Luisa Castra za novog menadžera Al-Nassra. Saudijski klub službeno je ovog mjeseca objavio da je menadžer Botafoga Luis Castro imenovan novim trenerom.

Luis Castro zamijenio je Dinka Jeličića, koji je imenovan privremenim menadžerom nakon što je Al-Nassr u apriliu otpustio Rudija Garciju.

Malo ko je očekivao da će napustiti svoj klub u brazilskoj Seriji A. Bio je senzacionalan i miljenik navijača u Botafogu. Portugalska veza između Luisa Castra i Ronalda mogla bi biti još jedan faktor koji je doveo do ovog imenovanja.

Al Nassr je imao nekoliko poraza u prijateljskim utakmicama, a u Japanu će na turneji igrati protiv PSG-a i Intera. Prvenstvo kreće tek krajem avgusta, a Ronaldov tim biće jedan od favorita za osvajanje titule. Ranije ovog ljeta u klub je došao i hrvatski reprezentativac Marcelo Brozović iz Intera, kao i Seko Fofana iz Lensa, dok se očekuje još pojačanja do kraja ljeta.

Top Komentari

user1648586005
Prestanite upotrebljavati rijec obozavatelji. Copy Paste novinari
0 0
velaMo
Možda je sugerirao mogu još 5min izdržati ili mogu ja biti 5izmjena ?? tumačenje na više načina
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi