Ten Hag se rješava viška: United poslao igrača na posudbu u Sevillu
Foto: FC Sevilla

Lijevi bek

Ten Hag se rješava viška: United poslao igrača na posudbu u Sevillu

Eldar Ganibegović

Ozvaničen je još jedan transfer u ljetnom prijelaznom roku.

U pitanju je posudba Alexa Tellesa iz Manchester Uniteda u Sevillu, koja je dogovorena na jednu sezonu, odnosno do ljeta 2023. godine.

Ovaj posao ozvaničila je i sama Sevilla putem svojih profila na društvenim mrežama.

Podsjetimo, Telles je član Uniteda od 2020. godine kada je stigao iz Porta, a igrao je još za Galatasaray, Inter i Gremio.

United je do sada već napustilo devet igrača, a do kraja ljetnog prijelaznog roka taj će broj sasvim sigurno biti još veći.

Do sada su Manchester United napustili, osim Tellesa, Pereira, Pogba, Lingad, Matić, Mata i Cavani, dok su na posudbu u Nottingham odnosno Preston otišli Dean Henderson i Alvaro Fernandez.

Također, uskoro se očekuje da klub na posudbu pošalje i Ethana Lairda, a favorit za njegovo dovođenje je ekipa Watforda. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Kada su u pitanju odlasci iz Manchester Uniteda ne može se, a ne spomenuti Cristiano Ronaldo koji od starta prijelaznog roka želi da napusti klub jer neće igrati u Ligi prvaka ove sezone.

Njegova sudbina i dalje je neizvjesna i definitivno se do samog kraja ljetnog mercata neće znati u čijem ćemo dresu gledati portugalskog ofanzivca. 

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi