Alexander-Arnold prokomentarisao najbolji korner ikad

Maestralna gluma?

Alexander-Arnold prokomentarisao najbolji korner ikad

Jurgen Klopp i njegovi izabranici ostvarili su senzacionalnu pobjedu u polufinalu Lige prvaka.

Nakon poraza od 3:0 u prvoj utakmici rijetko ko je vjerovao da Liverpool može proći u finale, međutim Kloppovi 'redsi' se nisu predavali i na kraju su uspjeli da nadoknade veliki zaostatak.

Golove u čudesnoj večeri Liverpoola zabili su Georginio Wijnaldum i Divock Origi, a posljednjem kolu koji je belgijski fudbaler zabio za 4:0 prethodila je zanimljiva situacija.

Naime, Origiju je za gol asistirao Alexander-Arnold, i to tako što je izveo najbolji korner u svojoj karijeri i prevario čitavu odbranu Barcelone. On je prišao korner zastavici, a onda onako, kao da se toga njega ne tiče, otišao od lopte. Nasjela je cijela odbrana Barcelone na to, čekali su ko će izvesti korner, a onda se munjevino Arnold vratio i dodao je Origiju koji je potom postavio konačnih 4:0. 

Dok su jedni kritikovali odbranu Barcelone, drugi su čestitali fudbaleru Liverpoola na savršenoj glumi...

"Gluma? To je bilo instinktivno. Možda je lopta došla do njega brzo, ali je odlično reagovao. Svi ćemo se sjećati ovog momenta", rekao je Alexander-Arnold nakon utakmice.

Alexander-Arnold je također asistirao i Wijnaldumu za gol.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi