Alexander-Arnold ušao u Ginisovu knjigu rekorda

Alexander-Arnold ušao u Ginisovu knjigu rekorda

Mladi fudbaler Liverpoola Trent Alexander-Arnold i ove sezone igra odlično, ali zbog svog prošlosezonskog učinka se našao u Ginisovoj knjizi rekorda.

Naime, 21-godišnji desni bek Liverpoola je prošle sezone u Premier ligi upisao 12 asistencija (16 ukupno). Tako je postao rekorder - defanzivac sa najviše asistencija u jednoj sezoni ligaškog fudbala.

Dosadašnji rekord su dijelili nekadašnji lijevi bek Evertona Andy Hinchcliffe, te Leighton Baines, još uvijek aktivni lijevi bek Karamela.

Sa 12 asistencija u jednoj sezoni Premier lige, Alexander-Arnold se našao i u novom izdanju Ginisove knjige rekorda.

Inače, Alexander-Arnold je jedini fudbaler čije će se dostignuće naći u novom izdanju slavne knjige rekorda.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Velika čast za mene. Uvijek sam želio da pomognem svojoj ekipi i u napadu, da kreiram što više šansi", izjavio je Alexander-Arnold.

Mladi fudbaler Liverpoola u dosadašnjih osam utakmica Premier lige u novoj sezoni ima dvije asistencije na svom kontu.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti