Poništen mu gol, pa dobio žuti karton: Takve fore iz penala više sudije ne praštaju u fudbalu!

To više nije dozvoljeno

Poništen mu gol, pa dobio žuti karton: Takve fore iz penala više sudije ne praštaju u fudbalu!

E. Čaušević

Real Sociedad jučer je u gostima uspio da pobijedi Elche sa 2:1, ali ovaj meč obilježio je nevjerovatan poništeni penal napadača gostujućeg tima Alexandera Isaka.

Sociedad nije baš najbolje počeo utakmicu jer je Elche poveo već u trećoj minuti kada je Carrilo zabio pogodak za 1:0. Ipak, u nastavku utakmice gosti iz San Sebastiana su uspjeli da preokrenu golovima Sorlotha i Le Normanda i slave sa 2:1.

Međutim, jučerašnju utakmicu obilježio je švedski napadač Alexander Isak koji je u 19. minuti utakmice imao priliku da poravna rezultat na 1:1 kada je sudija svirao penal za goste.

Isak je odlučio da on izvede penal i namjestio je loptu na bijelu tačku, te je postigao pogodak, ali sudija Cuadra ga je odmah poništio i dao je napadaču Sociedada žuti karton, a lopta je pripala igračima Elchea.

Iako su se igrači Sociedada žestoko bunili zbog poništenog gola iz penala nakon usporenog snimka bilo je jasno kakav propust je napravio Isak i zašto mu je poništen pogodak.

Naime, on je prilikom zaleta stao na sekundu i vidio je u koju stranu se golman bacio, a zatim je zabio pogodak. To već neko vrijeme nije dozvoljeno prilikom izvođenja penala i sudija je donio ispravnu odluku.

[twitter]https://twitter.com/FootyLover3/status/1513244251391467522[/twitter]

Potražite više informacija na temu La Liga:

Kao što je već poznato igrač prilikom zaleta u izvođenju penala ne smije da stane i na taj način prevari golmana, a upravo to je Isak uradio u jučerašnjoj utakmici zbog čega mu je gol opravdano poništen.

Sudija mu je dao još i žuti karton, te je sigurno da će sada igrači u Španiji itekako voditi računa kada je u pitanju izvođenje penala.

Top Komentari

FahroKonjHodzic
zaje*at ovi cadjo stio i sudiju prevarit
0 2
Mehinaldo
Ja ne znam gdje ti gledas fudbal ali ovo nikad nije bilo dozvoljeno jer napravi zamah unazad. Znaci nije dozvoljeno nikakvo kretanje ili zamah u nazad prilikom izvodjenja tako da nije tacno da sudije to vec neko vrijeme sankcionisu vec je ovo nepravilno izveden penal
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi