Ova utakmica iz Španije ući će u historiju, ali je nešto što nas čeka u budućnosti
Foto - EPA

Meč Betis - Real Sociedad

Ova utakmica iz Španije ući će u historiju, ali je nešto što nas čeka u budućnosti

M. Šljivak

Utakmica španske La Lige između Betisa i Real Sociedada, koja se igra narednog petka, bit će prva koja će biti emitovana putem društvene mreže TikTok.

Nosioc prava za utakmice La Lige kompanija Gol potvrdila je kako će meč La Lige biti uživo na njihovom TikTok računu i ovo će biti historijski trenutak za sve.

Ovaj meč tako će postati prvi meč La Lige koji će biti prenošen na ovakav način, a navijači će imati mogućnost da budu dio svega jer će komentari tokom prijenosa biti dostupni.

Za one koji ne koriste TikTok utakmica će biti dostupna na TV platformama koje koriste.

"Ovo je još jedan korak naprijed za La Ligu kako bismo omogućili prijenose utakmica širom svijeta. Sporazum s TikTokom potvrđuje kako želimo uvesti nove stvari", saopštio je direktor za digitalnu strategiju Alfredo Bermejo.

"Ponosni smo što je La Liga izabrala TikTok za svoj prijenos. TikTok je mjesto gdje su fudbalski navijači povezani i ponosni smo što to prepoznaju i veliki brendovi", saopštila je Soraya Castellanos koja je zadužena za ovu platformu u Španiji.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U budućnosti sasvim sigurno treba očekivati još ovakvih prijenosa na društvenim mrežama, a vidjet ćemo kako će sve to izgledati na TikToku.

Susret Betis - Real Sociedad igra se u petak 15. aprila s početkom od 21 sat.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi