Alexandre Pato našao novi klub
Momak koji je važio za najveću nadu brazilskog fudbala ponovo se vraća kući. Čini se kako bi mu ovo mogla biti završna stanica u karijeri (Foto: EPA)

Vratio se kući

Alexandre Pato našao novi klub

Midhat Šljivak

Nekada velika nada brazilskog fudbala Alexandre Pato (29) našao je novi klub.

Ovaj 29-godišnji napadač vratio se u Brazil. Potpisao je četvergodišnji ugovor sa Sao Paulom, a po sezoni će zarađivati osam miliona eura.

Pato je nekada važio za veliku zvijezdu. Kao 18-godišnjak je 2007. godine stigao u Milan sa statusom nove nade brazilskog fudbala, ali potencijal nikada nije ispunio.

Nakon šest godina u Milanu 2013. godine odlazi u Corinthians, a igrao je još za Chelsea i Villarreall, da bi posljednje dvije godine proveo u kineskom Tianjinu.

Ovo je Patu povratak u Sao Paulo gdje je igrao na posudbi u sezoni 2014/2015 i sigurno će predstavljati veliki pojačanje za brazilskog velikana pred početak nove sezone.

Od januara 2017. godine ovaj iskusni brazilski fudbaler je nastupao za Tianjin Quanjian, ali kako u posljednje vrijeme na 'Dalekom istoku' nije bio sretan, odlučio je da spakuje kofere i napusti klub.

Pato je prema ugovoru u Kini trebao da zarađuje devet miliona eura godišnje, a navodno je pristao da oprosti dio dugovanja kako bi ga oslobodili obaveza, odnosno kako bi postao slobodan igrač.

Brazilac je za 60 utakmica za Tianjin Quanjian postigao ukupno 36 golova.

Ovako je predstavljen u novom klubu:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi