Kraj kineske avanture: Pato raskinuo ugovor, moguć povratak u Italiju

Nekada sjajni igrač Milana

Kraj kineske avanture: Pato raskinuo ugovor, moguć povratak u Italiju

Nekadašnji napadač Milana Alexandre Pato okončao je epizodu u Kini.

Od januara 2017. godine ovaj iskusni brazilski nogometaš je nastupao za Tianjin Quanjian, ali kako u posljednje vrijeme na 'Dalekom istoku' nije bio sretan, odlučio je da spakuje kofere i napusti klub.

Informaciju o njegovom odlasku prenijeli su brojni svjetski mediji. Pato je prema ugovoru u Kini trebao da zarađuje devet miliona eura godišnje, a navodno je pristao da oprosti dio dugovanja kako bi ga oslobodili obaveza, odnosno kako bi postao slobodan igrač.

Nije isključeno da se Pato vrati u rodni Brazil i tamo završi svoju karijeru, a u igri za njegov potpis je i nekoliko klubova iz Serie A, u kojoj je ujedno i stekao najveću slavu.

Pato je za 60 utakmica za Tianjin Quanjian postigao ukupno 36 golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije