Neviđen baksuz: Brazilac pao na ljekarskim pregledima pred potpis za Barcelonu
Brazilski defanzivac je pružao fantastične partije u dresu Sao Paula, ali povrede mu prave dosta problema u karijeri (Foto: EPA)

Caio bio blizu, ali

Neviđen baksuz: Brazilac pao na ljekarskim pregledima pred potpis za Barcelonu

Midhat Šljivak

Katalonski velikan Barcelona odlučila je u januaru pojačati defanzivni dio tima.

Tim s Nou Campa na kraju je doveo igrača Valencije Jeisona Murilla na posudbu do kraja sezone uz opciju kupovine, a interesantno je da ovaj Kolumbijac nije bio prvi izbor.

Barca je prvobitno postigla dogovor sa defanzivcem Sao Paula, ali kako navodi Globoesporte, fizičko stanje ovog 25-godišnjaka nije zadovoljavajuće, pa su se Katalonci odlučili za Murilla.

Ipak, navodno postoje neke opcije da brazilski štoper na kraju ipak završi u Barceloni. Sao Paulo ga je spreman pustiti na slobodnu posudbu do kraja sezone, ali uz obaveznu kupovinu za 15 miliona eura.

Barcelona će na kraju imati posljednju riječ, jer je navodno danas uspio nekako da završi preglede. Bojazan od povreda i dalje postoji i one su mu pravile velike probleme u prošlosti.

Ciao je i prethodnih sezona mogao završiti u Španiji. Atletico Madrid i Valencia su bili blizu realizacije njegovog transfera, ali su odustali nakon ljekarskih pregleda.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Sada se očigledno isto ponavlja sa Barcelonom i zaista je Caio neviđen baksuz.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti